Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sudcu Krajského súdu v Bratislave Petra Šamka zvolili za člena Súdnej rady

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Sudcovia v západoslovenskom volebnom obvode zvolili za člena Súdnej rady SR sudcu Krajského súdu (KS) v Bratislave Petra Šamka. Potvrdila to hovorkyňa Kancelárie Súdnej rady SR Veronika Müller.

Voľby sa uskutočnili v utorok (23. 5.) na zhromaždeniach sudcov. Západoslovenský volebný obvod tvoria obvody krajských súdov v Bratislave, Trnave, Nitre a Trenčíne i Špecializovaný trestný súd. Právo voliť malo 645 sudcov. Z 390 odovzdaných hlasovacích lístkov bolo 40 neplatných. Šamko kandidoval sám a získal 350 hlasov.

Dôvodom konania volieb je uplynutie päťročného funkčného obdobia členky rady Kataríny Pramukovej

Šamka navrhli do volieb Združenie sudcov Slovenska, Sudcovská rada Krajského súdu v Bratislave a rovnako aj Sudcovská rada Okresného súdu Bratislava I. Dôvodom konania volieb je uplynutie päťročného funkčného obdobia členky rady Kataríny Pramukovej k 27. júnu. Súdna rada SR je ústavný orgán tvorený 18 členmi vrátane predsedu a podpredsedu. Jedného člena volia sudcovia Najvyššieho súdu SR a Najvyššieho správneho súdu SR. Osem členov z radov sudcov volia sudcovia ostatných súdov. Po troch členov dodávajú Národná rada SR, prezident SR a vláda SR.

Viac o téme: BratislavaSúdna rada Slovenskej republikyPeter Šamko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu