Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hnutie PS diskutovalo so zástupcami členských štátov EÚ a NATO: Témou bola budúcnosť Slovenska

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Hnutie Progresívne Slovensko (PS) v stredu diskutovalo o budúcnosti Slovenska s veľvyslancami a zástupcami vyše 25 členských krajín Európskej únie a Severoatlantickej aliancie. Informoval o tom riaditeľ komunikačného oddelenia hnutia Radovan Choleva.

"Citlivo vnímajú vývoj v našej krajine a záleží im na dobrej spolupráci s demokratickým, proeurópsky orientovaným Slovenskom. Preto sme v PS toto stretnutie s nimi zorganizovali. Je dôležité, aby videli, že Slovensko má aj inú budúcnosť, ako je odklon od demokracie alebo pokračovanie chaosu a konfliktov," uviedol predseda PS a podpredseda europarlamentu Michal Šimečka. 

Archívne video: Martin Hojsík v EP o návrhu na zníženie emisií metánu v EÚ

Martin Hojsík v EP o návrhu na zníženie emisií metánu v EÚ (Zdroj: TASR/Jaromír Novak)

PS na stretnutí zdôraznilo, že je pripravené zabojovať o lepšiu budúcnosť Slovenska. "O demokratickú, otvorenú, slobodnú a rešpektujúcu krajinu, na ktorú sa vedia spoľahnúť vlastní občania aj medzinárodní partneri," priblížil podpredseda PS a poslanec Národnej rady SR Tomáš Valášek. Na stretnutí sa zúčastnili napríklad zástupcovia Nemecka, Talianska, USA, Španielska, Veľkej Británie, Ukrajiny, Južnej Kórey či Nórska.

Viac o téme: NATOProgresívne SlovenskoBudúcnosť Slovenska
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu