Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Muž obvinený z vraždy Rozhanovčana z roku 2001 ostáva vo väzbe

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

KOŠICE - Peter S. obvinený z vraždy 19-ročného muža z Rozhanoviec (okres Košice-okolie) z roku 2001, ostáva vo väzbe. Krajský súd v Košiciach zamietol jeho sťažnosť proti uzneseniu o vzatí do väzby. V stredu to potvrdila hovorkyňa krajského súdu Anna Pančurová.

Peter S. je na Slovensku vo väzbe od 22. marca, zadržali ho v Írsku na základe európskeho zatykača. Obvinený je z vraždy Vladimíra Ongáľa, brata vtedajšej družky dnes už zosnulého Dušana Borženského, označovaného za bosa košického podsvetia.

Archívne video:  V kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov sa očakáva rozsudok

V kauze Kuciak a prípravy vrážd prokurátorov sa očakáva rozsudok (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

Stíhanie je podľa Trestného zákona platného v čase spáchania činu. "Obvinenému hrozí trest odňatia slobody v trvaní od desať do 15 rokov. Vo vyšetrovaní sa pokračuje po zadržaní obvineného v Írsku, kde bol zadržaný na základe európskeho zatýkacieho rozkazu. Obvinený sa zdržiaval v cudzine pod falošnými identitami," uviedla v apríli košická krajská prokuratúra.

Muž je vo väzbe pre obavy z jeho úteku alebo skrývania sa

Sudca pre prípravné konanie Okresného súdu Košice II vzal obvineného do väzby, pretože existuje dôvodná obava, že ujde alebo sa bude skrývať, aby sa tak vyhol trestnému stíhaniu alebo trestu. Obvinený podal proti rozhodnutiu sťažnosť, o ktorom rozhodol tento mesiac krajský súd.

K vražde Rozhanovčana došlo 14. januára 2001, jeho telo následne našli pri obci Dargov v okrese Trebišov. Polícia v tom čase informovala, že podľa svedeckých výpovedí mal zavraždený nútiť obvineného, aby vzal na seba vraždu majiteľa baru v Lemešanoch pri Prešove, z ktorej bol obvinený Borženský. Medzi dvoma mužmi vznikol konflikt, ktorý sa začal vo vinárni a skončiť sa mal dokonanou vraždou.

Viac o téme: MužVraždaVäzbaSúd Rozhanovce
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu