Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Nebezpečné búrky sa blížia: Mimoriadne teplé počasie vystriedajú búrkové mračná a ochladenie!

(Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Príjemný a takmer letný víkend, pri ktorom teplota vzduchu dosiahla na viacerých miestach +25 °C, priniesol aj krátke ochladenie v podobe búrok. Tie sa vyskytli skôr ojedinele, najmä v horských oblastiach, no prichádzajúce dni sľubujú začiatok búrkovej sezóny aj v nižších polohách.

Otvorenie letnej turistickej sezóny a osláv 30. výročia zápisu do UNESCO (Zdroj: TASR/ Veronika Mihaliková)

Víkendové mimoriadne teplé počasie priniesol výbežok tlakovej výše od severu a severovýchodu. Po okraji tejto tlakovej výše k nám naďalej prúdi teplý vzduch, ktorý prináša teploty na začiatku pracovného týždňa v rozmedzí medzi +20 až +28 stupňov Celzia. Malá oblačnosť v priebehu dnešného dňa na západnom Slovensku môže priniesť prehánky či búrky. Rovnaké lokálne prehánky a búrky z tepla možno očakávať aj na strednom Slovensku, na východe Slovenska zaprší iba výnimočne. 

Búrky z tepla hrozia prvé dva dni začiatku týždňa aj v horských oblastiach stredného Slovenska, no meteorológovia informujú, že „postupne od západu k nám postúpi studený front, ktorý sa priamo nad naším územím zvlní a v tomto studenom fronte sa budú tvoriť jednotlivé búrkové vlny“. Táto zmena prinesie nebezpečné búrky aj do ďalších dní, ktoré sa z Nemecka, Rakúska a susedného Česka presunú aj nad naše územie.

Silné búrky bude sprevádzať nárazový vietor a zlepšenie meteorológovia neočakávajú ani v stredu, pretože zvlnený studený front sa na našom území niekoľko dní zdrží.

Viac o téme: PočasieBúrkyZrážkyOchladenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu