Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Pojednávanie v prípade smrti študentky Linh pokračovalo výsluchom svedkov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Hlavné pojednávanie v prípade tragickej dopravnej nehody, pri ktorej zahynula mladá študentka Linh, pokračovalo v utorok (16. 5.) na Okresnom súde Bratislava II výsluchom troch svedkov a prečítaním zápisníc o skoršej výpovedi svedka. Obžalobe pre prečin usmrtenia čelí podnikateľka Daniela Kralevich, ktorá vinu z usmrtenia študentky dlhodobo odmieta. Stanovisko zákonného sudcu poskytol hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak.

Priblížil, že hlavné pojednávanie v utorok odročili s cieľom ďalšieho dokazovania na 10. októbra o 8.30 h. "Budú predvolaní ďalší traja svedkovia," potvrdil Adamčiak. Nehoda, pri ktorej zomrela 18-ročná študentka Linh, sa stala 21. septembra 2020 na Tomášikovej ulici v Bratislave. Auto šoférovala Daniela Kravelich, pričom k zrážke s chodkyňou malo podľa polície prísť na priechode pre chodcov. Mala byť prekročená maximálna dovolená rýchlosť. Splnomocnenec poškodených Peter Vačok v minulosti kritizoval prieťahy v konaní. Pochybenia vo vyšetrovaní konštatoval aj vtedajší prezident Policajného zboru Peter Kovařík a generálny prokurátor SR Maroš Žilinka.

Pojednávanie bolo nariadené po tom, čo podnikateľka Daniela Kravelich a prokurátor podali odpor voči trestnému rozkazu, vydanému okresným súdom v júli 2021. Daniela Kravelich ním bola pôvodne odsúdená na podmienečný trest odňatia slobody vo výmere dva roky a sedem mesiacov so štvorročným odkladom.

Viac o téme: SmrťPojednávanieSvedkoviaŠtudentka Linh
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu