Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smer-SD chce od ministra obrany vedieť, v akom stave je naša munícia

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Opozičný Smer-SD žiada stretnutie s ministrom obrany Martinom Sklenárom, na ktorom by vysvetlil, v akom stave je naša munícia, a priblížil spôsob odovzdávania zbraní na Ukrajinu. Smer-SD takisto chce, aby vláda odborníkov predložila k návrhom týkajúcim sa zdražovania potravín návrh na skrátené legislatívne konanie, aby sa mohli zákony prerokovať ešte tento týždeň.

Minister obrany by mal čo najskôr prísť rokovať s poslancami Smeru-SD. Šéf strany Robert Fico na tlačovej konferencii pripomenul, že parlamentný brannobezpečnostný výbor nemá predsedu, keďže Juraja Krúpu (SaS) parlament odvolal. Preto chce, aby Sklenár prišiel rokovať s poslancami. Chce vedieť, či majú naši vojaci čím strieľať, ak by bolo treba použiť naše ozbrojené sily. Smer-SD tiež žiada, aby minister prevzal zodpovednosť za to, ako sa organizovalo odovzdanie zbraní Ukrajine.

Archívne VIDEO

Robert Fico sa vyjadruje k rozhodnutiu prezidentky o vláde odborníkov (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Vláda by mala podľa Fica predložiť návrh na skrátené konanie pri návrhoch, ktoré Smeru-SD prešli do druhého čítania. Nemôže sa podľa neho čakať na júnovú schôdzu, keď by sa podľa riadneho procesu malo rokovať a hlasovať o zákonoch definitívne. Fico avizuje, že budú takisto žiadať vyjadrenie a urýchlené konanie ministra zdravotníctva Michala Palkoviča k situácii vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni. "Všeobecná zdravotná poisťovňa urobila za tri mesiace dlh 50 miliónov eur a hrozí, že to bude 200 miliónov eur," vyhlásil. Poisťovňa tiež podľa neho hovorí, že pokiaľ nebude dofinancovaná, nebudú platy pre zdravotníkov už počas leta a môže dôjsť k jej úpadku.

Viac o téme: MuníciaRobert FicoSmer SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu