Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Dvojnásobný vrah je mŕtvy! Pavel (†47) zabil expriateľku aj jej syna: Na trest čakal vo väzbe, jeho smrť je záhadou

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SVITÁVKA - Nebezpečný dvojnásobný vrah zo Svitávky je mŕtvy. 47-ročný Pavel zomrel za doposiaľ nezistených okolností vo väzbe. Pred necelým mesiacom zavraždil svoju bývalú priateľku a jej syna.

Zločin sa stal v skorých ranných hodinách, v čase, keď sa jej matka a brat vracali z nočnej zmeny. Pred domom na nich čakal vrah, štyridsaťsedemročný bývalý priateľ matky Pavel K., s ktorým sa rozišla po dlhoročnom vzťahu. Muž ich pravdepodobne čakal a potom ich prekvapil a zavraždil. Z miesta činu ušiel. Mŕtve telá svojej mamy a brata našla Aneta, dcéra a sestra zavraždených. "Spala som, vôbec som nič nepočula. Okolo siedmej hodiny ráno som sa zobudila a vedela som, že maminka a brat by už mali byť doma. Povedala som si ale, že možno sa cestou z práce zastavili ešte na nákupe. Keď stále neprichádzali, zobrala som smetný kôš, že ho vynesiem a vyšla som von. V tej chvíli som uvidela na zemi ležať brata a potom aj maminku," opísala policajtom. 

Keďže bol muž po dvojnásobnej vražde ozbrojený a stále na úteku, policajti, psovodi, ale aj vrtuľník prehľadávali celé okolie mesta. Pomocou svedkov sa im nakoniec podarilo muža vypátrať v priekope v obci Šebetov, asi 11 kilometrov vzdušnou čiarou od mesta. Podľa dostupných informácií muž zaparkoval svoje zelené auto v lese a ďalej pokračoval peši. „Zadržanie páchateľa urýchlili svedkovia, ktorí nás nasmerovali do lokality, kde sa muž ukrýval,“ uviedol policajný hovorca Pavel Šváb. Muž sa priznal k dvojnásobnej vražde a aj motívu vraždy. Hrozilo mu až doživotie za mrežami. Pavel je teraz ale mŕtvy.

archívne video

Polícia pátrala po agresívnom útočníkovi (Zdroj: HAKA )

Zomrel vo väzbe

Pavel, ktorý bol obvinený z dvojnásobnej vraždy, čakal na súd vo väzbe. Podľa českého portálu novinky.cz ho ale našli mŕtveho. Portálu to potvdili dva od seba nezávislé zdroje. Ako je však možné, že Pavel vo väznici zomrel a či dozorci nespravili nejakú chybu, ukáže až vyšetrovanie.

Pavel Konečný
Zobraziť galériu (2)
Pavel Konečný  (Zdroj: Policie České republiky)

 

Viac o téme: SmrťVraždaVäznicaVäzbaČeská republika
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu