Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Agropodpory podľa strategického plánu EÚ v sektoroch upraví nariadenie

Samuel Vlčan
Samuel Vlčan (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Pravidlá poskytovania podpory vo vybraných poľnohospodárskych sektoroch podľa strategického plánu spoločnej agropolitiky EÚ upraví nariadenie, ktorého návrh v stredu schválila vláda.

"Toto nariadenie vlády upravuje pravidlá poskytovania podpory na vykonávanie opatrení Strategického plánu Spoločnej poľnohospodárskej politiky (CAP) v sektore ovocia a zeleniny, mlieka a mliečnych výrobkov, bravčového, ovčieho a kozieho mäsa a zemiakov," spresnil predkladateľ Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR.

Nariadenie vlády podľa agrorezortu upravuje aj niektoré podmienky pre uznávanie právnických osôb ako organizácií výrobcov, združení organizácií výrobcov lebo skupín výrobcov v agrosektore. MPRV dodalo, že návrhom nariadenia vlády sa zároveň ustanovujú podrobnejšie vnútroštátne pravidlá týkajúce sa podávania žiadostí o schválenie poskytnutia podpory na opatrenia v sektore ovocia a zeleniny alebo v sektore ďalších vybraných výrobkov, ako aj podávania žiadostí o poskytnutie preddavku tejto podpory.

Viac o téme: VládaStrategický plánAgropolitikaAgropodpora
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu