Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Prípad šiestačky, ktorej naliali do fľaše savo: Prehovorila školská inšpekcia!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BANSKÁ BYSTRICA - Štátna školská inšpekcia (ŠŠI) je v súvislosti s incidentom na základnej škole (ZŠ) v Banskej Bystrici, pri ktorom žiačka nevedomky požila tekutý dezinfekčný prostriedok, pripravená poskytnúť polícii okamžitú súčinnosť. Uviedla to hlavná školská inšpektorka Alžbeta Štofková Dianovská.

Podľa inšpekcie je akékoľvek narušenie bezpečného prostredia v školách pre žiakov stresujúce a má negatívny dosah i na kvalitu vzdelávania. "Opätovne dávame školám do pozornosti potrebu pravidelnej a premyslenej realizácie aktivít zameraných na podporu sociálnych vzťahov žiakov v kolektíve, vzťahov medzi žiakmi a učiteľmi, na elimináciu rizikového správania a prejavov šikanovania a celkovú podporu wellbeingu všetkých aktérov vzdelávania," dodala Štofková Dianovská.

Archívne video: Kyberšikana, stratený v lese či boj s hoaxami? Deti už nič neprekvapí: Za všetko môžu Bača s Robinom!

Kyberšikana, stratený v lese či boj s hoaxami? Deti už nič neprekvapí: Za všetko môžu Bača s Robinom! (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

K incidentu na ZŠ Pieninská v Banskej Bystrici došlo v pondelok (24. 4.) po hodine telesnej výchovy, keď išli žiaci šiesteho ročníka späť do triedy na ďalšie vyučovanie. Jedno z dievčat sa napilo z vlastnej fľaše a obsah tekutiny vypľulo na dlážku. Dezinfekčný prostriedok vo fľaši mala zacítiť triedna učiteľka. Žiačka bola prevezená do banskobystrickej detskej nemocnice, jej stav je stabilizovaný a nie je v ohrození života.

Vedenie ZŠ v súvislosti s incidentom odmieta, že by dievča bolo dlhodobo šikanované. O tom, odkiaľ dezinfekčný prostriedok pochádzal, škola nemá vedomosť. Udalosť preveruje polícia. V súvislosti s prípadom prijala trestné oznámenie pre podozrenie zo spáchania trestného činu ublíženia na zdraví v štádiu pokusu.

Viac o téme: ŽiačkaŠikanaPolícia Banská BystricaSúčinnosťSavoŠtátna školská inšpekcia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu