Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VIDEO Okresný súd postúpil kauzu vraždy v Moste pri Bratislave na ŠTS

Branislav Adamčo Zobraziť galériu (4)
Branislav Adamčo (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Senát Okresného súdu (OS) Bratislava I postúpil kauzu dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004 Špecializovanému trestnému súdu (ŠTS). Zahynul pri nej chlapec a družka jeho otca. Obžalobe okrem iných čelia Branislav Adamčo a Karol Mello Utorkové rozhodnutie je právoplatné.

"Skutok, ktorý je predmetom obžaloby, by bol podľa aktuálneho Trestného zákona posudzovaný ako úkladná vražda," zdôvodnil hovorca bratislavských súdov Pavol Adamčiak. Dodal, že podľa Trestného poriadku je v prípade úkladnej vraždy príslušným na rozhodovanie ŠTS. Ten môže v tomto prípade vyvolať ešte kompetenčný spor, o ktorom by rozhodoval Najvyšší súd SR. Obhajca Branislava Adamča Milan Kuzma je presvedčený, že ŠTS nie je príslušný rozhodovať túto kauzu. "Skutok je z roku 2004, keď ešte len ŠTS vznikal pre ekonomické kauzy, nie pre úkladné vraždy," podotkol.

Kauzu dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave senát Okresného súdu Bratislava I postúpil Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

V prípade pôvodne obžalovali štyri osoby vrátane Jozefa B. a Nikolu P. Naposledy sa v kauze riadne pojednávalo v lete 2016. Potom predseda senátu Ján Jamrich išiel do dôchodku a prípad dostalo postupne na stôl viacero zákonných sudcov.

Branislav Adamčo
Zobraziť galériu (4)
Branislav Adamčo  (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, expolicajt Juraj Gála. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Branislav Adamčo
Zobraziť galériu (4)
Branislav Adamčo  (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Od jesene 2013 sa na OS Bratislava I na samostatnom konaní pojednávalo voči údajnému objednávateľovi vraždy Gálu Radoslavovi Minárovi a voči Róbertovi Baloghovi. Spod obžaloby boli napokon oslobodení.

Viac o téme: VraždaBranislav AdamčoMost pri BratislaveKarol Mello
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu