Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Vlčan povedal výsledky kontroly múky z Kolárova!

V predajniach Lidl nájdete predmetnú múku aktuálne za akciovú cenu.
V predajniach Lidl nájdete predmetnú múku aktuálne za akciovú cenu. (Zdroj: topky)

KOLÁROVO - Koláče, rožky aj chlieb môžu Slováci v kľude konzumovať. Výsledky testov preukázali, že múka z Mlynu Kolárovo nie je kontaminovaná, ani škodlivá. S takouto správou dnes predstúpil pred kamery minister pôdohospodárstva Samuel Vlčan. Odvolal sa pritom na dlho očakávané výsledky kontrol. Ako povedal, z predaja nemuseli stiahnuť ani len kilo múky.

Video: Vlčan a Bíreš informovali o výsledkoch kontrol v Kolárove: Slovenská múka je v poriadku

Vlčan a Bíreš informovali o výsledkoch kontrol v Kolárove: Slovenská múka je v poriadku (Zdroj: Facebook/Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR)

Podľa Vlčana múka neobsahuje pesticídy, ani iné zakázané látky. "Nie je dôvod, aby ľudia túto múku nekupovali, aby z nej neboli pečené rožky a aby sa nepoužívala v pekárenskom priemysle," povedal.

Mrzí ho rétorika niektorých politikov, ktorí v ľuďoch vyvolávajú strach a vyzývajú ich, aby sa danej múke vyhýbali. Podľa neho neexsituje dôvod, aby zákazníci múku z Kolárovo nekupovali a politikov obvinl, že sa jej očieňovaním iba pokúčšajú získať poltické body. Zdôraznil, že zatiaľ nemuseli stiahnuť z predaja ani kilo. 

Šéf štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš špecifikoval, že z kolárovského mlyna kontrolovali 26 druhov múky a všetka bola v poriadku. V poriadku je taktiež krmná múka, v 100-percentných kontrolách krmív sa zatiaľ pokračuje. 

 

Viac o téme: KontrolyPšenicaJozef BírešSamuel VlčanMúka Mlyn Kolárovo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu