Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti: Čakáte rovnaké počasie, aké bolo cez víkend? ZABUDNITE!

Zobraziť galériu (6)
(Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Máme za sebou dokonalý víkend, aspoň čo sa počasia týka. Tejto idylke ale bude v nasledujúcich dňoch koniec. V úvode budúceho týždňa totiž počasie ovplyvní zvlnený studený front, ktorý spôsobí výraznejšie ochladenie. Meteorológovia predpovedajú aj dážď a vo vysokých polohách dokonca sneženie.

archívne video

Hlavné mesto oslavuje 20. výročie Bratislavských mestských dní (Zdroj: TASR/Martina Kriková)

PONDELOK

V noci od západu postupne oblačno až zamračené, na východe prevažne zmenšená oblačnosť. Ojedinele, na západe miestami dážď alebo prehánky. Najnižšia nočná teplota 8 až 3, v dolinách vo východnej polovici územia ojedinele okolo +1 st., na západe okolo 10 st. Slabý, na západe prevažne juhovýchodný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h). Cez deň oblačno až zamračené, na východe spočiatku zmenšená oblačnosť. Postupne na viacerých miestach dážď, prehánky, ojedinele búrky. Na hrebeňoch Tatier sneženie. Najvyššia denná teplota 12 až 17 st., na juhozápade a Zemplíne miestami okolo 19 st. Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 4 st. Juhovýchodný až južný, na západe postupne prevažne severozápadný vietor 3 až 9 m/s (10 až 30 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 14 m/s (50 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie. 

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

UTOROK

Zvlnený studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad južnou Škandináviou bude postupovať z našej oblasti ďalej na východ. Oblačno až zamračené. Na viacerých miestach dážď alebo prehánky, ojedinele búrky. Vo vysokých polohách sneženie. K večeru ubúdanie zrážok. Ochladenie. Najnižšia nočná teplota 11 až 6, na severe v údoliach ojedinele okolo 4 st. Najvyššia denná teplota 9 až 14, na západe a miestami v Banskobystrickom kraji 14 až 18 st. Slabý, na západe a cez deň postupne aj inde severozápadný až severný vietor 3 až 10 m/s (10 až 35 km/h), v nárazoch ojedinele okolo 15 m/s (55 km/h). Na horách prudký až búrlivý vietor. Pri búrkach vietor prechodne zosilnie. 

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

STREDA

Za zvlneným studeným frontom k nám bude prúdiť od severozápadu chladný morský vzduch, v ktorom sa rozšíri do našej oblasti výbežok vyššieho tlaku vzduchu. Premenlivá, v noci veľká oblačnosť. Ojedinele, v severnej polovici miestami dážď alebo prehánky. Vo vyšších polohách sneženie. Chladno. Najnižšia nočná teplota 7 až 2, v údoliach ojedinele okolo 0 st. Najvyššia denná teplota 11 až 16, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní 6 až 11 st. Prevažne severný vietor 3 až 8 m/s (10 až 30 km/h), v noci miestami slabý vietor. 

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

ŠTVRTOK

Zo Severného mora sa v chladnom vzduchu presunie nad Slovensko, Maďarsko a Rumunsko tlaková výš. Malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky, vo vyšších polohách snehové. Chladno. Najnižšia nočná teplota 4 až -1, v údoliach miestami okolo -3 st. V nižších polohách lokálne prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 12 až 17, v Žilinskom kraji, na Spiši a Horehroní miestami okolo 10 st. 

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

PIATOK - NEDEĽA

Obdobie bude ako celok teplotne podnormálne. Prevažne veľká, spočiatku miestami zmenšená oblačnosť. Miestami dážď alebo prehánky, vo vysokých polohách sneženie. Najnižšia nočná teplota spočiatku 4 až -4 , postupne 9 až 1 st. Spočiatku aj v nížinách ojedinele prízemný mráz. Najvyššia denná teplota 11 až 19 st. 

Predpoveď, ktorá vás rozosmúti:
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: JarPredpoveď počasia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu