Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Slováci, tešte sa: Po dlhom čase nás čaká mimoriadne príjemný víkend! Meteorológovia však dvíhajú varovný prst

Ilustračné foto Zobraziť galériu (4)
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com/Jill Wellington)

BRATISLAVA - Víkend je opäť pred dverami, no posledné dni oddychu sme si nie veľmi užili. Stalo sa totiž pravidlom, že počasie sa na víkend pokazilo a tak boli ľudia nútení alebo ostať doma, alebo si vymyslieť iný program. No, vyzerá to tak, že konečne si Slováci užijú príjemné slnenčné a teplé počasie aj počas víkendu.

Ochladenie, dážď, búrky, vietor. Aj tak vyzerali posledné víkendy z hľadiska počasia. Výlety do prírody neprichádzali v úvahu a ľudia tak oddychovali poväčšine doma. No vyzerá to tak, že tento víkend bude po dlhom čase konečne pekný a príjemný. Podľa meteorológov na niektorých miestach vystúpi teplota aj nad 20 stupňov Celzia a prehánky či dážď sa vyskytnú len ojedinele. Na aké počasie sa teda máme pripraviť?

Archívne VIDEO Slnečný, posledný deň jarných prázdnin v Bratislave

Slnečný, posledný deň jarných prázdnin v Bratislave (Zdroj: TASR - Jakub Popelka)

Piatok

Posledný pracovný deň v tomto týždni sa bude niesť v znamení slnečných lúčov. Meteorológovia hlásia jasno až polooblačno. Zrána treba počítať aj s nízkou oblačnosťou či hmlou. Teploty však budú veľmi príjemné, ortuť teplomera vystúpi na 16 až 21 stupňov Celzia, na Orave a Hornom Spiši
miestami okolo 14 stupňov. Na horách vo výške 1500 metrov sa teplota bude pohybovať do 6 stupňov Celzia. Fúkať bude prevažne slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu.

Slováci, tešte sa: Po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Sobota

Začiatok víkendu bude, rovnako ako piatok, naďalej príjemný a slnečný na celom území Slovenska. Počas dňa bude jasno až polooblačno. V noci a zrána ojedinele hmla alebo nízka oblačnosť.
Najnižšia nočná teplota dosiahne 9 až 4, v údoliach lokálne 3 až -2 stupne Celzia. Najvyššia denná teplota vystúpi na 17 až 22, na Orave, Hornom Spiši ojedinele okolo 15 stupňov Celzia. Fúkať bude iba slabý vietor s rýchlosťou do 20 kilometrov za hodinu. 

Slováci, tešte sa: Po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Nedeľa

Posledný deň tohto týždňa bude už iný, ako tie predchádzajúce. Na oblohe sa objaví viac mrakov, najmä na západe Slovenska. Ojedinele sa tu môžu objaviť aj prehánky či dážď. Na ostatnom území jasno až polooblačno. Najnižšia nočná teplota dosiahne 9 až 4, v údoliach lokálne 4 až -1 stupeň Celzia, na Záhorí ojedinele teplejšie. Najvyššia denná teplota vystúpi na 18 až 23 stupňov Celzia, na Orave, Liptove a hornom Spiši ojedinele chladnejšie. Fúkať bude slabý vietor s rýchlosťou do 25 kilometrov za hodinu. 

Slováci, tešte sa: Po
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: predpovede.sk)

Viac o téme: MeteorológoviaSHMÚPredpoveď počasiaVíkendová predpoveď počasiaSlnečné počasiePríjemné vikendové teploty
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu