Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ďalší útok na novinárov?! Pre Lipšica dostáva nenávistné správy

Daniel Lipšic
Daniel Lipšic (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Nie je to tak dávno, čo sa moderátorke Sobotných dialógov Marte Jančkárovej vyhrážali agresívnym slovníkom fyzickou likvidáciou a hromadným znásilnením. V súčasnosti osočovaniu a vyhrážkam čelí redaktorka PLUS 7 DNÍ Lenka Dale.

Dôvodom útokov na redaktorku má byť článok o špeciálnom prokurátorovi Danielovi Lipšicovi, ktorý sa podľa Dale mal stretávať v sídle SIS v tzv. cigarovom klube. Lipšic článok považuje za lož a manipuláciu. A na svojom profile na sociálnej sieti zverejnil status, že sa už nebude vyjadrovať pre spomínanú redakciu. CEO vydavateľstva NMH Michal Teplica vo svojom stanovisku pre medialne.sk sa voči Lipšicovi ohradzuje.

Archívne VIDEO

Mimoriadny mediálny výbor k vyhrážkam moderátorke RTVS Marte Jančkárovej (Zdroj: Topky/Ramon Leško )

„Daniel Lipšic nie je súkromná osoba, ale stojí na čele Úradu špeciálnej prokuratúry GP SR. Rozhodovať v jeho roli autoritatívne o tom, ktorým médiám bude/nebude poskytovať svoje stanoviská, je neakceptovateľné a je v rozpore so základným princípom zachovania rovného prístupu k informáciám. Úrad špeciálnej prokuratúry a aj samotný špeciálny prokurátor má postupovať v zmysle zákona a nie v zmysle toho, či sa Danielovi Lipšicovi páči, ako o ňom a jeho činnosti píše PLUS 7 DNÍ,“ uviedol Teplica.

Dodal, že ak má Lipšic výhrady ku konkrétnym výstupom, existujú podľa jeho slov zákonom definované nástroje, ktoré môže použiť, prípadne samoregulačné nástroje. Sú to inštitúty, ktoré definuje tlačový zákon a Rokovací poriadok Tlačovo-digitálnej rady. „Verejný útok zo strany špeciálneho prokurátora, vedený voči konkrétnemu médiu, vydavateľovi a hlavne voči konkrétnej novinárke spôsobuje vyvolávanie nenávisti. Tá je zrejmá zo samotných komentárov na sociálnej sieti, ktoré sa nachádzajú pod statusom Daniela Lipšica a je zrejmá aj z reakcií, ktoré konkrétna novinárka dostala a dostáva,“ uvádza v reakcii CEO spoločnosti NMH Michal Teplica.

Vydavateľstvo upozorňuje, že Daniel Lipšic nie je politik, avšak na kritiku práce médií opakovane používa metódy politického, osobného útoku, ktoré nie sú hodné verejného činiteľa, o to zvlášť, ak sa jedná o špeciálneho prokurátora.

Viac o téme: RedaktorkaVyhrážkyDaniel Lipšicútok na médiá
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu