Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Natočenie takéhoto videa vás môže stáť život! Prehľad piatich NAJNEBEZPEČNEJŠÍCH trendov na TikToku

Foto: unsplash.com/Solen Feyissa
Foto: unsplash.com/Solen Feyissa (Zdroj: Foto: unsplash.com/Solen Feyissa)

BRATISLAVA - Je neuveriteľné, čo všetko sú niektorí ľudia na sociálnych sieťach schopní urobiť, v nádeji, že to zaujme pozornosť iných... TikTok, jedna z najrýchlejšie rastúcich platforiem, obľúbená najmä u mladých ľudí je známa svojimi krátkymi videami, ktoré sa stali virálnymi a prezentujú rôzne trendy. Avšak, má aj svoju odvrátenú stranu. Objavujú sa tam trendové výzvy, ktoré môžu byť život ohrozujúce. Tu je zoznam niektorých z najnebezpečnejších trendov na TikToku, na ktoré by si mali používatelia dávať pozor.

1. Blackout

Pri tejto nepochopiteľnej výzve sa účastníci snažia zadržať dych čo najdlhšie, až kým nepociťujú nedostatok kyslíka. Cieľom je vyvolať pocit "blackoutu" alebo straty vedomia. Je extrémne nebezpečná, pretože môže spôsobiť mozgové poškodenie, trvalé poškodenie orgánov a dokonca smrť.

2. Cha Cha Slide

Výzva je inšpirovaná známou pesičkou s rýchlym rytmom od DJ Caspera, “Cha Cha Slide“, ktorá obsahuje inštrukcie na tancovanie, ako napríklad “doľava, doprava, krížom-krážom, nazad“. Háčik je ale v tom, že tieto pokyny musí robiť vaše auto, počas jazdy. Tento trend je plný rizík a môže vážne ohroziť bezpečnosť na ceste.

3.  Benadryl

Účelom je získať halucinogénne stavy tým, že sa užije nadmerné množstvo Benadrylu, ktorý je antihistaminikum, používané na liečbu alergií. Tieto tablety sú bežne dostupné vo väčšine lekární bez lekárskeho predpisu, čo z nich robí ľahko dostupný zdroj. Nadmerné užívanie môže spôsobiť vážne zdravotné komplikácie vrátane závratov, zvýšeného tepu, vysokého krvného tlaku, alebo vo veľa prípadoch aj smrť.

4. Konzumácia kapsúl na pranie

Áno, dobre ste počuli - tento trend si získava obrovskú pozornosť, čo je dôvodom na obavy zdravotníkov a rodičov po celom svete. Kapsuly, ktoré sú určené na pranie, sú zložené z koncentrovaných chemikálií, navrhnutých na odstraňovanie škvŕn a nečistôt z odevov. Je všeobecne známe, že je to pre ľudský organizmus toxické a medzi príznaky konzumácie patria nevoľnosť, zvracanie, bolesti brucha, dýchavičnosť a mnoho iných.

5. Mincová výzva

Získala si popularitu pre svoj riskantný charakter. Úloha spočíva v tom, že účastníci položia mincu na odkryté kolíky čiastočne zasunutej elektrickej zásuvky, a potom sa pokúsia mincu zodvihnúť bez toho, aby ich zasiahol elektrický prúd. Predstavuje to vážne riziko popálenín, množstvo iných zranení a pravdaže, úmrtia.

Viac o téme: Trendy Sociálna sieťNajnebezpečnejšieTikTokTOP 5
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu