Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Poslanci odmietli novelu z dielne Miroslava Kollára, následne ukončili 88. schôdzu

(Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR v piatok odmietli novelu zákona o vydavateľoch publikácií a o registri v oblasti médií a audiovízie, ktorú predložil Miroslav Kollár (nezaradený). Cieľom novely bolo posilniť tlak na verejných funkcionárov, aby boli nútení poskytovať novinárom informácie.

archívne video 

Heger predstavil novú stranu Demokrati a tiež prvé mená z jej tímu, premiér tvrdí, že od OĽaNO sa názorov odlišujú (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

"Cieľom návrhu zákona je posilnenie povinnosti orgánov verejnej moci a verejných funkcionárov odpovedať na otázky novinárov. Sankciou za nedodržanie povinnosti bude to, čo ustanovuje už v súčasnosti zákon o priestupkoch pri porušení práva na slobodný prístup k informáciám," píše sa v dôvodovej správe. Predkladateľ argumentuje prípadmi, keď sa konkrétny orgán verejnej moci rozhodol neodpovedať na otázky vybranej skupiny novinárov, pričom novinári nedisponovali rýchlym a účinným prostriedkom nápravy. Následne poslanci uznesením ukončili aktuálnu 88. schôdzu. Neprerokované body programu presunuli na ďalšie riadne rokovanie, ktoré sa má začať v máji.

Viac o téme: SchôdzaNR SRMiroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu