Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Na aprílový náhradný termín písomných maturít je prihlásených 194 žiakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Na aprílový náhradný termín písomných maturít je prihlásených 194 žiakov zo 124 škôl. Potvrdil to odbor komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Na náhradný termín zo slovenského jazyka a literatúry je prihlásených 146 žiakov, z matematiky 14. Náhradný termín písomných maturít z anglického jazyka na úrovni B1 má absolvovať 75 žiakov, na úrovni B2 64 žiakov a na úrovni C1 sedem žiakov. Zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry sú na náhradný termín prihlásení traja žiaci, z maďarského jazyka a literatúry dvaja žiaci. Písomnú maturitnú skúšku z nemeckého jazyka by mali absolvovať piati žiaci, z ruského jazyka sedem maturantov.

Archívne video: Maturanti počas slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry na Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene

Maturanti počas slohovej práce zo slovenského jazyka a literatúry na Gymnáziu Ľudovíta Štúra vo Zvolene (Zdroj: TASR/Ján Krošlák)

Náhradný termín sa uskutoční od 3. do 5. apríla. "Miesta konania určia regionálne úrady školskej správy až po sfinalizovaní databázy," uviedol rezort školstva s tým, že všetky dôležité informácie budú zverejnené na webe najneskôr do 29. marca.

Maturitná skúška sa konala tretí marcový týždeň

Maturitnú skúšku zloženú z písomného testu a slohovej práce absolvovali žiaci počas týždňa od 14. do 17. marca. Maturitná skúška pozostáva z písomného testu z vyučovacieho jazyka, cudzieho jazyka a matematiky, zo slohu a z ústnej alebo praktickej časti. V tomto školskom roku je na maturitnú skúšku prihlásených viac ako 41.000 žiakov.

Výsledky žiakov z externej časti maturitnej skúšky z marcového a aprílového termínu budú pre všetky školy sprístupnené 5. mája elektronickou formou, v papierovej forme budú školám doručené 9. až 10. mája.

Viac o téme: AprílŽiaciMaturitySlovenskoNáhradný termín
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu