Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hodina Zeme vyzýva ministerstvá i bežnú verejnosť: Vypnite vonkajšie a vnútorné osvetlenie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - K celosvetovej iniciatíve Hodina Zeme sa pripája aj Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR. Envirorezort zároveň vyzval aj ostatné ministerstvá, aby v sobotu (25. 3.) v čase od 20.30 do 21.30 h, pokiaľ je to možné, vypli vonkajšie a vnútorné osvetlenie vo všetkých budovách svojich organizácií.

Dočasne poverený šéf envirorezortu Ján Budaj by privítal aj širokú participáciu verejnosti. Pripomína v tejto  súvislosti, že cieľom tohtoročnej kampane je, aby okrem svetiel v budovách "vypli" aj ľudia, a venovali hodinu v prospech planéty, napríklad aktivitami pre skrášlenie svojho okolia.

 

Budúcnosť planéty ja naša spoločná zodpovednosť 🤝 Zapojte sa do iniciatívy Hodina Zeme, vyzýva minister Budaj ✅...

Posted by Ministerstvo životného prostredia SR on Friday, March 24, 2023

Upozorňuje zároveň, že jedna hodina nestačí vymazať negatívne vplyvy ľudskej činnosti na životné prostredie. "Musíme naň brať ohľad vždy a pri každej našej činnosti. Budúcnosť planéty je naša spoločná zodpovednosť," zdôraznil minister.

Cieľ Hodiny Zeme

Cieľom Hodiny Zeme - iniciatívy Svetového fondu na ochranu prírody je upriamiť pozornosť na otázky globálneho otepľovania a svetelného znečisťovania. Spolupatričnosť vyjadrujú zhasnutím svetiel organizácie, obce, školy, firmy i bežná verejnosť na celom svete. Tohto roku sa v sobotu večer na Slovensku ponorí do tmy napríklad Bratislavský hrad, dominanty Banskej Bystrice či Bojnický zámok.

Viac o téme: OsvetlenieMinisterstvoVerejnosťHodina Zeme
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu