Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Premiér je pripravený rokovať s SaS o školskom zákone: Verí, že strana pristúpi k dohode

Eduard Heger
Eduard Heger (Zdroj: Topky/ Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Ak má SaS k novele školského zákona, ktorý sa nachádza v parlamente, výhrady, budeme s ňou rokovať. Vyhlásil to dočasne poverený predseda vlády SR Eduard Heger.

Poznamenal, že dočasne poverený minister školstva Ján Horecký má osloviť bývalého šéfa rezortu školstva a poslanca Národnej rady SR Branislava Gröhlinga (SaS) na rokovanie. Premiér už v tejto veci oslovil aj lídra liberálov Richarda Sulíka. "Naším cieľom je dostať tento zákon do takej podoby, aby bol schválený. Ak SaS má výhrady, budeme s ňou rokovať," povedal Heger.

Verí, že SaS pristúpi k dohode

Premiér poznamenal, že novelu školského zákona začal riešiť ešte Gröhling a súčasný minister školstva zdedil jeho prácu. "Teraz ma prekvapuje, že práve on nechce podporiť tento zákon. Rokovania bežia, preto som požiadal ministra, aby si vzal viacej dní na to, aby s Gröhlingom o tom rokoval. Nám ide o výsledok, nemáme v tom politické záujmy. Plán obnovy je stavaný pre Slovensko," povedal. Verí, že SaS pristúpi k dohode.

Zároveň ho mrzí postoj SaS, ktorá v utorok nepodporila návrh novely zákona o mechanizme na podporu obnovy a odolnosti v prvom čítaní. Poznamenal, že tento zákon je skôr technický, oveľa dôležitejšia je novela školského zákona.

Viac o téme: Školský zákonSaSEduard Heger
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu