Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Bratislavskí dobrovoľníci robiehajú projekt doučovania detí: Venujú sa najmä tým, ktoré žijú len s jedným rodičom

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) rozbieha od marca do júna projekt doučovania detí, ktoré pochádzajú z rodín s jedným rodičom. Nadviazaním spolupráce s neziskovou organizáciou Jeden rodič chce reagovať na zhoršujúcu sa ekonomickú situáciu, najčastejšie matiek, ktoré tvoria väčšiu časť "jednorodičov" na Slovensku. Informovala o tom PR manažérka BDC Michaela Bagalová.

Doučovanie má prebiehať celý školský rok, počas ktorého sa budú dobrovoľníci stretávať s deťmi raz týždenne. Po sedemročnom doučovaní znevýhodnených detí tak BDC rozbieha v Bratislavskom kraji ďalší projekt. "Projekt doučovania detí v krízových centrách už preveril čas, vychytali sme drobné nedostatky a teraz je priestor rozšíriť ho a pomôcť rodinám s jedným rodičom," vysvetlila Bagalová.

Bratislavskí dobrovoľníci robiehajú projekt
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Výsledky doterajšieho doučovania podľa nej ukazujú, že známky nie sú niekedy dôležité. "Dieťa postupom času vníma dobrovoľníka ako priateľa, ktorému začne dôverovať," poukázala. Podľa štatistík organizácie Jeden rodič je na Slovensku až 150.000 domácností, kde sú deti vychovávané iba jedným rodičom, pričom až 40 percent takýchto domácností žije v chudobe s existenčnými problémami.

 

Študenti a dobrovoľníctvo? Určite! 🤩 Stále viac riaditeľov a riaditeliek škôl pridáva dobrovoľníctvo do učebných osnov...

Posted by Bratislavské dobrovoľnícke centrum on Monday, March 6, 2023

"Rodiny sa potrebujú socializovať, spoločne sa stretávať a nadväzovať nové priateľstvá, cez ktoré si budú vedieť vzájomne pomáhať," uviedla riaditeľka organizácie Jeden rodič Eva Marková. Priblížila, že pri prvotnom zisťovaní záujmu o doučovanie sa zároveň ozvala veľká časť rodičov a detí aj z iných miest a krajov Slovenska. Program má podľa organizácie potenciál rozšíriť sa aj do ostatných krajov Slovenska.

Viac o téme: DetiBratislavaDoučovanieDobrooľníciBDC
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu