Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

ZSSK po strete vlakov v Žiline zintenzívni preskúšavanie a kontroly rušňovodičov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Železničná spoločnost Slovensko - Národný dopravca)

ŽILINA - Generálny riaditeľ Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Roman Koreň nariadil v súvislosti s piatkovou (3. 3.) mimoriadnou udalosťou pri Žiline zintenzívnenie pravidelného preskúšavania a kontroly správnych postupov rušňovodičov pri mimoriadnych situáciách. Potvrdil to hovorca ZSSK Tomáš Kováč. Doplnil, že išlo o zlyhanie ľudského faktora.

Pri zastávke Brodno sa v piatok oproti sebe na jednej koľaji stretli dva osobné vlaky. Od zrážky ich delilo zhruba 100 metrov. Zabránil jej elektrodispečer, ktorý vypol prúd v trolejovom vedení. K zraneniu osôb nedošlo. Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu všeobecného ohrozenia. Nejde o ojedinelú mimoriadnu udalosť na železničných tratiach v Žiline a jej okolí, kde sa momentálne realizujú rekonštrukčné práce na takzvanom žilinskom uzle.

archívne video Predstavenie nového osobného vozňa 2. triedy na tratiach východného Slovenska

Predstavenie nového osobného vozňa 2. triedy na tratiach východného Slovenska (Zdroj: TASR/Milan Kapusta)

Minulý týždeň sa v stanici v Žiline vykoľajil vlak SuperCity Pendolino

Minulý týždeň sa v stanici v Žiline vykoľajil vlak SuperCity Pendolino. Koncom decembra 2022 sa tam vykoľajil aj nákladný vlak. V januári došlo k nehode osobného vlaku s bagrom, ktorý pri koľajniciach realizoval zemné práce. "Nehody a mimoriadne udalosti na železničných tratiach v Žiline a jej okolí nemajú žiadneho spoločného menovateľa. Mnohé nehody však spoločného menovateľa majú. Napríklad nehody na železničných priecestiach, ktorým sa dá systémovo zabrániť len stavaním mimoúrovňových priecestí, prípadne dovybavením nezabezpečených priecestí závorami," uviedol Kováč.

Viac o téme: RušňovodičiKontrola ŽilinaZSSKPreskúšavanieStret vlakov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu