Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Obľúbený módny reťazec vo finančných problémoch! Zavrie v Bratislave svoje pobočky?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

DUSSELDORF – Obľúbený multibrandový reťazec zameraný na módu Peek & Cloppenburg požiadal nemecký súd o dočasnú ochranu pred veriteľmi. Finančné problémy spoločnosť odôvodnila ekonomickým dosahom pandémie či zmenou spotrebiteľského správania zákazníkov ovplyvnenou infláciou.

archívne video

Tipy a triky - úsporné balenie oblečenia.

Ďalším z dôvodov finančných problémov môže byť agresívna stratégia, ktorú manažment zvolil v oblasti internetového predaja. Maloobchodný predajca módy Peek & Cloppenburg, ktorý sa dostal pod tlak, podal na okresný súd v Düsseldorfe návrh na začatie konania o ochranu pred veriteľmi, uvádza Handelsblatt. Toto opatrenie má dlžníkovi pomôcť zabezpečiť dosť času na vypracovanie reštruktruralizačného plánu. Slovenských pobočiek sídliacich v Bratislave by sa to nijako nemalo dotknúť.

Obľúbený módny reťazec vo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

„Ochrana pred veriteľmi sa týka Peek & Cloppenburg KG, Düsseldorf, do ktorého patrí riaditeľstvo spoločnosti a 67 obchodov P&C v Nemecku. Podnikanie tu pokračuje vo všetkých obchodoch a na internetovom obchode. Medzinárodné podnikanie a naše spoločnosti v Rakúsku a východnej Európe nie sú ovplyvnené konaním ochrany pred veriteľmi,“ reagovala pre Topky.sk manažérka PR Jelena Stanojevic. Obchodný reťazec naďalej bude predávať v kamenných obchodoch a na e-shope. Neplánuje prepúšťať predavačov, redukciu zamestnancov však plánuje vo svojej centrále.

Viac o téme: OblečenieObchodný reťazecPeek & Cloppenburg
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu