Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

EXKLUZÍVNE Čo sa stalo na Policajnej akadémii? Hrozné DETAILY! Postrelenú Michaelu (20) čakajú doživotné následky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

BRATISLAVA - Na Akadémii Policajného zboru v Bratislave inštruktor počas výcviku postrelil študentku prvého ročníka. So zraneniami ju previezli do nemocnice. Podľa našich informácií ide o 20-ročnú Michaelu, ktorá bude mať po nešťastnej udalosti doživotné následky.

Udalosť sa stala v priestoroch Policajnej akadémie okolo 16:10. Strelecký inštruktor akadémie Policajného zboru 51-ročný Vladimir Š. tam nešťastne postrelil študentku. Udalosť ešte včera potvrdila aj rektorka Policajnej akadémie Lucia Kurilovská. "V rámci výcviku, ktorý študenti majú možnosť absolvovať vo voľnom čase, došlo k takejto nešťastnej udalosti, keď študentka bola postrelená inštruktorom," uviedla Kurilovská. Na miesto boli ihneď vyslané záchranné zložky a študentka bola prevezená do nemocnice.

Podľa našich informácií ju inštruktor postrelil tak nešťastne, že bude mať doživotné následky. Vladimir jej mal spôsobiť priestrel chrbta cez pľúca. Najhoršie na tom je, že jej zasiahol aj stavec. Streľba spôsobila roztrieštenie 12. hrudného stavca, čím prišlo aj k prerušeniu miechy a roztrhaniu ľavých pľúc. Michaela tak mala sťažené dýchanie a ochrnuli jej dolné končatiny. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre prečin ublíženia na zdraví. 

"V súvislosti s udalosťou, ku ktorej došlo dňa 01.03.2023 krátko po 16.00 hod v priestoroch streleckého polygónu Akadémie PZ v Bratislave, bolo vyšetrovateľom Okresného riaditeľstva PZ Bratislava III začaté trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví. Vyšetrovanie je v počiatočnom štádiu," informovala Jana Šimunková, bratislavská krajská policajná hovorkyňa.

archívne video

ŠIALENCA z Bratislavy našli mŕtveho: Policajné manévre v Jaskovom rade, na mieste je aj špeciálny prokurátor! (Zdroj: Topky/Maarty)

Podľa Kurilovskej bol Vladimir skúsený inštruktor a na akadémii pôsobí dlhé roky. "Predtým tiež sa venoval tejto činnosti aj z hľadiska strelieb, aj z hľadiska útokov," uviedla Kurilovská. Nešťastná udalosť sa mala stať tak, že inštruktor mal medzi napáskovanými slepými nábojmi aj jeden ostrý. Prípadom sa zaoberá polícia. Tá už včera do neskorých večerných hodín prehľadávala areál školy. 

Viac o téme: StreľbaŽiačkaInštruktorPolicajná akadémia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu