Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Počasie sa opäť zbláznilo: Dážď, krúpy aj sneh! Meteorológovia varujú pred vzostupmi vodných hladín

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo)

BRATISLAVA - Meteorológovia očakávajú najmä na severozápade Slovenska v najbližších hodinách dážď a vzostupy vodných hladín. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informuje na sociálnej sieti.

"Zvlnený studený front prinesie najmä v nočných hodinách zrážky, ktoré opäť ovplyvnia hydrologickú situáciu," uviedli meteorológovia. Priblížili, že ťažiskom zrážok by mali byť najmä povodie horného a stredného Váhu, hornej Nitry a čiastočne aj horného a stredného Hrona. Doplnili, že napriek úbytku snehových zásob sa vo vyšších polohách týchto povodí stále nachádza množstvo snehu, ktorý sa bude spočiatku topiť a prispievať k vzostupom hladín. "Snežiť by malo spočiatku len na horách od cca 1500 metrov, sobotu (25. 2.) nadránom môže snežiť na severozápade už od 600 metrov a neskôr aj nižšie," podotkli.

 

V najbližších hodinách očakávame dážď a vzostupy vodných hladín najmä na severozápade Zvlnený studený front prinesie...

Posted by Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) on Friday, February 24, 2023

Predpokladajú aj prechod k prehánkam a nevylučujú ani búrky. "S postupným ochladením, poklesom hranice sneženia a čiastočným ustávaním zrážok očakávame postupný pokles vodných hladín počas víkendu," priblížili. Ustálenosť pri vysokom vodnom stave pretrváva na Latorici vo Veľkých Kapušanoch. "Dôvodom sú zrážky v Ukrajinskej časti povodia," doplnili meteorológovia.

Viac o téme: PočasieMeteorológoviaSlovenskoVzostup vody
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu