Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Opitý Trebišovčan šoféroval v podmienke a so zákazom: O auto prišiel

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

TREBIŠOV – Za "mrežami" skončil 61-ročný Trebišovčan, ktorý rozhodnutím súdu prišiel aj o svoje osobné auto. Policajti ho počas uplynulého víkendu v Trebišove prichytili za volantom vozidla zn. Škoda Felícia opitého, pričom šoféroval aj napriek uloženému doživotnému zákazu činnosti viesť motorové vozidlá. O prípade informovala vo štvrtok košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.

Policajti počas kontroly mužovi v dychu namerali 0,33 promile alkoholu. Zistili tiež, že vodičský preukaz má zadržaný s doživotným zákazom šoférovať. "Policajti nepoučiteľného vodiča obmedzili na osobnej slobode a putoval do cely policajného zaistenia," uviedla hovorkyňa. Obvinili ho pre prečin marenia výkonu úradného rozhodnutia s trestnou sadzbou až na dva roky a vec bola ukončená v tzv. super rýchlom konaní.

Skončil vo väzení a prišiel o auto

Trebišovčana, ktorý čin spáchal v podmienečnom treste, už okresný súd uznal vinným a odsúdil ho. "A tak muž 'putoval' do Ústavu na výkonu trestu odňatia slobody. Zároveň súd uložil obvinenému mužovi trest prepadnutia veci – osobného motorového vozidla," konštatovala Mésarová.

Viac o téme: AlkoholVodičPolícia Trebišovčan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu