Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Prokurátor ÚŠP zastavil trestné stíhanie v prípade exšéfa popradskej nemocnice

(Zdroj: Facebook/Polícia SR- Bratislavský kraj)

BRATISLAVA - Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) zastavil trestné stíhanie v prípade exšéfa popradskej nemocnice Petra Petruša. Pôvodne čelil obvineniu zo zločinu prijímania úplatku. Vyplýva to z informácií, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry (GP) SR Jana Tökölyová. Informoval o tom denník Sme.

"Predmetný skutok, pre ktorý sa viedlo trestné stíhanie, nie je trestným činom a nebol ani dôvod na postúpenie veci," zdôvodnila hovorkyňa rozhodnutie prokurátora. Priblížila, že v ďalšom štádiu prípravného konania, po vznesení obvinenia uvedenej osobe, nebolo konaním obvineného preukázané naplnenie objektívnej stránky dotknutého trestného činu, pre ktorý bol trestne stíhaný.

"S poukazom na vyššie uvedené možno skonštatovať, že konaním obvineného Ing. Petra P. nedošlo k naplneniu formálnych znakov skutkovej podstaty trestného činu prijímania úplatku, pre ktoré bolo trestné stíhanie začaté a zároveň vznesené obvinenie," dodala. Vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) vzniesol obvinenie v januári 2020 v rámci akcie Špitál.

Viac o téme: NemocnicaPopradÚrad špeciálnej prokuratúryPeter Petruš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu