Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prví rodičia dostanú zvýšené prídavky v sume 60 eur na deti už v stredu! Ak ich dostávate cez poštu, počkáte si do tohto dátumu

Milan Krajniak Zobraziť galériu (2)
Milan Krajniak (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Od stredy (15.2.) budú pristávať na účtoch po prvýkrát zvýšené prídavky na deti. Poštou začnú chodiť od 20. februára. Na spoločnej tlačovej konferencii s predsedom parlamentu Borisom Kollárom to v pondelok avizoval minister práce Milan Krajniak (obidvaja Sme rodina).

Vyššie prídavky, ktoré boli súčasťou vlani schváleného rodinného balíčka, sa týkajú viac ako 1,1 milióna detí. Minister zároveň vyzdvihol, že zatiaľ čo ešte pred štyrmi rokmi štát vyčleňoval na prídavky na deti 328 miliónov eur, v tomto roku je to už 778 miliónov eur.

Minister Milan Krajniak avizuje zvýšenie prídavkov na dieťa (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Je to úplne zásadne zvýšenie podpory rodín. Ako minister práce, sociálnych vecí a rodiny som hrdý na to, že sme sa ako Sme rodina mohli na takomto masívnom zvýšení podpory rodín podieľať," vyhlásil Krajniak.

Milan Krajniak
Zobraziť galériu (2)
Milan Krajniak  (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Pri prídavkoch na deti nie je v súčasnosti nastavený automatický valorizačný mechanizmus. Ich zvyšovanie v budúcnosti bude podľa ministra vždy závisieť od možností štátneho rozpočtu. "Každá vláda, ktorá bude pripravovať štátny rozpočet, bude musieť rozhodnúť, či a akým spôsobom bude tento prídavok na dieťa valorizovaný," vysvetlil. Myslí si, že v najbližšom období by sa mali zvyšovať skôr iné dávky, ako napríklad rodičovský príspevok.

 

🟢 OD 15. FEBRUÁRA POSIELAME NA ÚČET DVOJNÁSOBNÝ PRÍDAVOK NA DIEŤA VO VÝŠKE 60 EUR 🟢 Od februára vám posielame...

Posted by Milan Krajniak on Monday, February 13, 2023

 

Viac o téme: Milan KrajniakPrídavky na dieťaSme rodina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu