Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Slovenka po otvorení detskej kaše neverila vlastným očiam: Odporný nález! Kompetentní už konajú

Zobraziť galériu (5)
(Zdroj: ŠVPS, biogreat.sk)

BRATISLAVA - Každý z nás dúfa, že ak si kupuje polotovar z obchodu, bude nezávadný a nenájde v ňom žiadne prekvapenie. O to viac ostala v šoku Slovenka, ktorá v detskej kaši našla ostrý úlomok skla. Vo veci už konajú aj úrady, ktoré celú vec prešetrujú. Opatrenia prijal aj obchod, v ktorom žena predmetnú kašu kúpila.

Prípadov, kedy spotrebitelia našli v potravinách objekty, ktoré tam nepatrili, sa raz za čas objavia. Najnovšie sa v tejto súvislosti ozvala spotrebiteľka, ktorá v mliečnej kaši pre batoľatá známej značky našla ostrý črep. Celú vec už prešetrujú kompetentné úrady. 

Slovenka po otvorení detskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SVPS, biogreat.sk)

Podľa ženy mal úlomok skla v balení kaše asi centimeter a na túto skutočnosť upozornila obchod biogreat.sk, odkiaľ si dietetickú potravinu zakúpila. Ten následne celú vec posunul bratislavskej hygiene. "Regionálna potravinová a veterinárna správa Bratislava - mesto vykonala úradnú kontrolu potravín u prevádzkovateľa internetového predaja Bioland For You, s.r.o., Tehelná 3, 902 01 Pezinok (www.biogreat.sk), kde na základe sťažnosti zákazníka bolo zistené, že vo výrobku DETSKÁ KAŠA MLIEČNA BANÁNOVÁ NESLADENÁ BIO 250G HOLLE, EAN 7640104950370, šarža L62019C084, DMT 30.1.2024 bol nájdený úlomok skla," uviedli hygienici na svojej stránke. Predmetný výrobok bol z predaja stiahnutý vo všetkých kamenných predajniach prevádzkovateľa, rovnako bol pozastavený aj jeho predaj cez e-shop. "Preventívne boli prevádzkovateľom stiahnuté výrobky aj s iným EAN kódom a šaržou," dodali hygienici. 

Slovenka po otvorení detskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: biogreat.sk)

Slovenka po otvorení detskej
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SVPS, biogreat.sk)

Na problém upozorňuje na stránke aj samotný predajca. Keby ste si chceli predmetnú kašu kúpiť, zistíte, že je dočasne nedostupná. Pri produkte svieti oznam, kde obchod celú vec vysvetľuje. "Produkt Detská kaša mliečna banánová nesladená bio 250g Holle, EAN 7640104950370, s číslom výrobnej dávky - šarže L62019C084 a dátumom min. trvanlivosti 30.1.2024 bol preventívne stiahnutý z predaja. Dôvodom je nález úlomku sklad v jednom z balení, hlásené zákazníkom 6.2.2023. Stiahnutie výrobku sa týka len daného produktu s vyššie uvedeným EANom a vyššie uvedenou šaržou dávky/šarže." 

Potraviny, ktoré vykazujú pochybenia, prichádzajú najčastejšie z Poľska (archívne video)

Potraviny, ktoré vykazujú pochybenia prichádzajú najčastejšie z Poľska, tvrdí Vlčan (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Zákazníkov preto poprosili, aby zakúpené balenie, ktoré ešte nespotrebovali, nekonzumovali. "Môžete ho vrátiť do ktorejkoľvek našej predajne alebo na adresu centrálneho skladu (Biogreat, Račianska 92, Bratislava) a budú Vám vrátené peniaze, a to aj za otvorené či čiastočne spotrebované balenie. Vrátiť môžete aj výrobok s iným číslom šarže / neskorším dátumom spotreby (avšak rovnakým EAN kódom)," uvádza e- shop. Predmetnú kašu si mohli u predajcu spotrebitelia zakúpiť za vyše štyri eurá. Ide o firmu, ktorá vyrába detské výživy v Európe dlhé roky. 

Viac o téme: SkloHygieniciŠtátna veterinárna a potravinová správaDetská kaša
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu