Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

ZVRAT v dlhoročnej kauze: Martin Macko nie je fekálny fantóm! TAKTO na oslobodenie reaguje exministerka Kolíková

Zobraziť galériu (4)
(Zdroj: SITA, polícia sr)

BRATISLAVA – Martin Macko mal byť neprávoplatne odsúdený za fekálne útoky, ktoré sa pred ôsmimi rokmi odohrávali po celej Bratislave. Krajský súd v Bratislave dnes definitívne rozhodol, že skutky nespáchal. K zvratu došlo po odvolaní Najvyššieho súdu. K činom sa mal priznať pod nátlakom, v čase niekoľkých útokov mal dokonca alibi. Na oslobodenie čakal skoro 8 rokov.

Archívne VIDEO: Martin Macko

Martin Macko

Písal sa október 2015 a ženy v Bratislave sa báli vychádzať z domu. V hlavnom meste vyčíňal fekálny fantóm, ktorý napadol až 27 žien, ktoré polieval močom a natieral exkrementami. Údajným vinníkom mal byť Martin Macko, syn vojenského generála vo výslužbe Pavla Macka, ktorý je aktuálne predsedom politickej strany Občianski demokrati Slovenska (ODS) a autoritou pri hodnotení diania na Ukrajine.

Martin Macko na súde.
Zobraziť galériu (4)
Martin Macko na súde.  (Zdroj: Vlado Anjel)

Krajský súd v Bratislave rozhodol o Mackovej nevine!

Po odvolaní Najvyššieho súdu bolo rozhodnuté o Mackovej nevine. Informáciu prináša portál TvNoviny.sk. Právoplatný rozsudok vydal Krajský súd v Bratislave po vyše ôsmich rokoch. Aj keď sa obvinený k skutkom pôvodne priznal, nakoniec ich všetky poprel. K priznaniu malo údajne dôjsť pod nátlakom a pri výraznej psychickej a fyzickej únave obvineného. Súdni znalci uňho nezistili žiadnu sexuálnu deviáciu, v časoch spáchania niektorých skutkov mal dokonca vierohodné alibi, dodávajú TvNoviny.

ZVRAT v dlhoročnej kauze:
Zobraziť galériu (4)

Exministerka Kolíková vníma Mackove oslobodenie ako zadosťučinenie

K oslobodeniu Martina Macka sa vyjadrila aj poslankyňa Národnej rady (NR) SR a exministerka spravodlivosti Mária Kolíková. „Oslobodenie Martina Macka vnímam ako zadosťučinenie určite pre neho samého, ale aj zadosťučinenie pre spravodlivosť. Je určite dlhá doba, aby po 7 rokoch došlo k oslobodeniu, ale som rada, že sa tak stalo, pretože po oboznámení sa s obsahom spisu som dospela k silnému presvedčeniu, že je na mieste podať dovolanie na Najvyšší súd SR a je na mieste, aby Martin Macko oslobodený bol a výsledok z toho pre mňa je - áno, prišlo to pomerne neskoro, ale mám dôveru v justíciu, že vie napraviť svoje chyby sama," komentuje Kolíková.

ZVRAT v dlhoročnej kauze:
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Viac o téme: BratislavaMartin MackoMária KolíkováPavol MackoFekálny fantóm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu