Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Ďalší prípad týrania zvierat: Muž bezcitne hádzal o zem čivavu! Neuveriteľné, čo ho rozčúlilo

Muž mal čivavou brutálne hádzať o zem, polícia začala konať Zobraziť galériu (3)
Muž mal čivavou brutálne hádzať o zem, polícia začala konať (Zdroj: Getty Images)

ŽILINA – V Žiline sa odohral ďalší prípad surového zaobchádzania so zvieraťom a polícia už v prípade podstupuje právne kroky. Muž sa mal bezcitným spôsobom dopustiť týrania zvieraťa rovno pred očami jeho majiteľky. Polícia upozorňuje, že akékoľvek podobné správanie je protiprávne a hrozí zaň trest.

Archívne video

Minsiterstvo vnútra sa chystá zatočiť s týraním zvierat (citlivé zábery)

Len prednedávnom sme informovali o prípade, keď majiteľ bezdôvodne ubil svojho psa tesárskym kladivom. Polícia informuje o ďalšom bezcitnom správaní k zvieratám. Muž (39) zo Žiliny mal úmyselne dvakrát prudko hodiť o asfaltový chodník psa, ktorého venčila jeho majiteľka. „Dôvodom malo byť to, že sa jej pes vôdzkou zaplietol o vôdzku jeho psa,“ informovala hovorkyňa Denisa Bárdyová.

Ďalší prípad týrania zvierat:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Polícia SR - Trenčiansky kraj)

Obvinený mal svojim konaním spôsobiť čivave zlomeninu panvy a oboch zadných končatín, ktoré si podľa dostupných informácií vyžiadali operačný zákrok a podstúpenie pooperačnej liečby. „Obvinený týmto konaním týral zviera zvlášť krutým a surovým spôsobom, a to na mieste prístupnom verejnosti,“ píše sa ďalej v tlačovej správe.

Polícia rovnako, ako v predošlom prípade týrania zvierat upozorňuje občanov, že akékoľvek bezdôvodné konanie, smerujúce k zraneniu alebo usmrteniu zvieraťa, je protiprávnym konaním v zmysle zákona o veterinárnej starostlivosti. V závažných alebo opakovaných prípadoch hrozí v takomto prípade dokonca trest odňatia slobody až na 5 rokov.

Viac o téme: PolíciaŽilinaTýranie zvierat
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu