Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Počet nehôd v Trnavskom kraji vlani klesol: Zahynulo pri nich však až 30 osôb

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

TRNAVA - Polícia počas roka 2022 evidovala na cestách Trnavského kraja celkom 1364 nehôd, čo sú v priemere štyri nehody denne. Ich počet oproti roku 2021 mierne klesol. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trnave Zlatica Antalová.

Najviac ich eviduje polícia v policajnom okrese Trnava, do ktorého patria aj časti okresov Hlohovec a Piešťany (380). Nasledujú okresy Dunajská Streda (246), Senica (189), Galanta (182), Piešťany (155), Hlohovec (107) a Skalica (105).

Pri dopravných nehodách zahynulo 30 osôb, čo je o štyri viac ako v roku 2021. "S ťažkými zraneniami skončilo 71 účastníkov dopravných nehôd a 645 osôb malo ľahké zranenia. Alkohol za volantom malo 162 vodičov. Celoročne došlo k poklesu o 20 nehôd pod vplyvom alkoholu," uviedla Antalová.

Pri nehode za Trnavou sa zrazili tri autá, zranili sa štyri osoby
Zobraziť galériu (2)
Pri nehode za Trnavou sa zrazili tri autá, zranili sa štyri osoby  (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Trnavský kraj)

Nehody na priechode pre chodcov

Pri nehodách s účasťou chodca zasahovali dopravní policajti počas roka v 76 prípadoch. "Až 30 z nich sa stalo na priechode pre chodcov. Samotní chodci zavinili 24 nehôd, z toho dve na priechode. Pri týchto nehodách došlo k usmrteniu piatich osôb, ťažko sa zranila jedna osoba a ľahko 17. Alkohol zistili policajti pri týchto nehodách v deviatich prípadoch," informovala hovorkyňa.

Viac o téme: NehodyPorovnanie úmrtiaTrnavský kraj
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu