Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

AKTUÁLNE V Žiline sa zrazil osobný vlak s bagrom: Vlaková doprava je prerušená

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Železničná spoločnost Slovensko - Národný dopravca)

ŽILINA - V Žiline sa v piatok popoludní zrazil osobný vlak, smerujúci do Rajca, s bagrom, ktorý pri koľajách realizoval zemné práce. Zranených nehlásia. Potvrdil to Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline.

archívne video

Nehoda vlaku na Ivanskej ceste

aktualizované 17:10 Premávku vlakov v úseku Žilina - Bytčica obnovili. Informuje o tom Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) na sociálnej sieti. Premávka bola prerušená v piatok popoludní pre zrážku osobného vlaku s bagrom, ktorý pri koľajniciach realizoval zemné práce.

aktualizované 16:35 Nehoda sa stala podľa hovorcu ZSSK Tomáša Kováča pomerne blízko zastávky. "Cestujúci z vlaku vystúpili a pokračovali vo svojej ceste vlastnou dopravou. Dôsledkom udalosti boli dva vlaky kategórie Os odrieknuté v úseku Bytčica – Žilina a späť. Na spriechodnení trate sa už pracuje a vlaky by ešte dnes mali touto traťou opäť jazdiť," dodal Kováč.

Pre nehodu je podľa Železničnej spoločnosti Slovensko aktuálne prerušená vlaková doprava v úseku Žilina - Bytčica. Doplnil, že na mieste nehody zasahovali hasiči z Hasičskej stanice Žilina, sanitka a technické vozidlo. 

Viac o téme: NehodaVlakZrážkaŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu