Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Spojené kráľovstvo je naším silným partnerom v boji proti dezinformáciám, tvrdí Stančík

Andrej Stančík
Andrej Stančík (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Štátny tajomník Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Andrej Stančík privítal v utorok, 24. januára 2023, v Bratislave štátneho tajomníka pre Európu Spojeného kráľovstva Veľkej Británie a Severného Írska Lea Dochertyho. Hlavnou témou rokovania bolo prehlbovanie spolupráce a boj proti hybridným hrozbám a dezinformáciám aj s ohľadom na vojnu na Ukrajine.

"Vidíme, ako nepravdivé informácie a sociálnymi sieťami živená nenávisť krivia skutočný svet. Spojené kráľovstvo je naším silným partnerom v boji proti dezinformáciám, našu spoluprácu budeme rozvíjať najmä v oblasti posilňovania odolnosti slovenskej spoločnosti voči hybridným hrozbám," vyhlásil štátny tajomník.

Študijné programy v anglickom jazyku

V záujme Slovenska je podľa neho aj internacionalizácia slovenského vysokého školstva, na ktorej by chcel spolupracovať s partnermi z Londýna. Podľa A. Stančíka by zahraničných študentov na Slovensko mohli prilákať programy v anglickom jazyku, napríklad v odboroch ako medicína či veterinárstvo.

Spojené kráľovstvo sa významne podieľa na budovaní expertných kapacít strategickej komunikácie v regióne strednej a východnej Európy. Slovenské a britské policajné zbory spolupracujú napríklad pri zlepšovaní prevencie a ochrany pred násilím páchaným na deťoch v online prostredí. Ambíciou je rozšíriť túto spoluprácu o ďalšie oblasti, akými sú kybernetická bezpečnosť a boj proti terorizmu.

Viac o téme: PartnerstvoSpoluprácaSpojené kráľovstvoAndrej Stančík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu