Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Distribúcia peňazí na pomoc podnikateľom s energiami zlyhala, tvrdí Michal Šipoš

Michal Šipoš
Michal Šipoš (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Distribúcia peňazí na pomoc podnikateľom s cenami energií zlyhala. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 na to poukázal predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš. Nezaradený poslanec Národnej rady SR z mimoparlamentného Hlasu-SD Matúš Šutaj Eštok reagoval, že vysoké zálohové platby, ktoré prišli podnikateľom, sú zodpovednosťou vlády.

"Minister hospodárstva Karel Hirman má zodpovednosť za ministerstvo hospodárstva. Táto téma je témou ministerstva hospodárstva. Akékoľvek výhovorky, ukazovanie prstom na nepopulárneho Matoviča alebo Hegera, je nefér," zdôraznil Šipoš s tým, že poslanci si svoju povinnosť splnili a peniaze v štátnom rozpočte sú. Situáciu s vysokými zálohovými platbami má riešiť vláda na pondelkovom rokovaní. Šutaj Eštok kritizoval okrem tohto aj nedostatočnú pomoc vlády smerujúcu dôchodcom či ambulantným lekárom. V súvislosti s reformou nemocničnej siete šéf poslaneckého klubu OĽANO zdôraznil, že "je potrebné všetkým ľuďom v regióne vysvetliť, čo to bude znamenať".

Archívne VIDEO

Zvýšené zálohy za energie dostanú ľudia naspäť najneskôr vo vyúčtovaní, informuje Hirman (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Poukázal na to, že ľudia v dôsledku šírených dezinformácií podliehajú strachu. Nie je podľa jeho slov možné, aby všetky nemocnice boli schopné vykonávať všetky zákroky. "To nie je o tom, že sa ideme baviť o nejakej špecializácii," reagoval Šutaj Eštok. Zdôraznil, že má ísť o rušenie tisícok lôžok. Šipoš v relácii tiež uviedol, že šéf OĽANO Igor Matovič podľa neho nebude kandidovať v budúcoročných prezidentských voľbách. Hnutie si počká na prihlásených kandidátov a potom prijme stanovisko. Hlava štátu by podľa jeho slov nemala vzísť z politických strán. "Na Slovensku je viacero kvalitných osobností z ľavicového spektra. Verím, že sa nám podarí predstaviť vlastného kandidáta," uviedol Šutaj Eštok. Doplnil, že debaty v Hlase-SD o prípadnom vlastnom kandidátovi sú ešte len v zárodku.

Viac o téme: Michal ŠipošDistribúcia peňazí Pomoc podnikateľom s energiami
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu