Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Na toto môžete po novom roku zabudnúť: Vyhnete sa tak dlhým radom, zlepšovák od polície pri nových občianskych

(Zdroj: Getty Images, Ministerstvo vnútra SR)

BRATISLAVA – Slovenská polícia upozorňuje na dlhé rady pri vybavovaní nového biometrického občianskeho preukazu. O vydanie je možné podať na ktoromkoľvek oddelení dokladov. Ponúkajú tiež možnosť doručenia dokladu kuriérom až k vám domov a to úplne zadarmo.

Riaditeľka odboru volieb: Mali sme veľa podaní a telefonátov pokiaľ ide o voličov s neplatným občianskym preukazom (Zdroj: TASR/Pavol Zachar)

Polícia informuje, že vzhľadom na pretrvávajúci a veľký záujem o vydanie nových občianskych preukazov je oň možné požiadať na akomkoľvek oddelení dokladov na území SR. Následne pri podaní stačí požiadať o doručenie na iné oddelenie dokladov, ktoré je najbližšie k miestu trvalého pobytu. Nové biometrické preukazy s bezkontaktným čipom sa začali vydávať od 1. decembra 2022, informuje Polícia Slovenskej republiky.

 

❗VYHNITE SA RADOM: NOVÉ BIOMETRICKÉ OBČIANSKE PREUKAZY SI VYBAVÍTE NA KTOROMKOĽVEK ODDELENÍ DOKLADOV❗ ➡Nové biometrické...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Wednesday, December 28, 2022

„Ďalej tiež upozorňujeme na možnosť doručiť občiansky preukaz kuriérom na adresu trvalého bydliska. Táto služba je z dôvodu pretrvávajúcej mimoriadnej situácie BEZPLATNÁ,“ dodávajú vo svojom príspevku. 

 

Viac o téme: ČakaniePolícia SRObčiansky preukazRadyBiometria
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu