Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Rozpočet je zlý a nedáva ľuďom žiadnu nádej do budúcnosti, tvrdí strana Hlas-SD

Strana Hlas-SD
Strana Hlas-SD (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Poslanci mimoparlamentnej strany Hlas-SD okolo Petra Pellegriniho podporili v Národnej rade (NR) SR zníženie dane z pridanej hodnoty pre gastrosektor na desať percent a tiež presun viac ako 800 miliónov eur zo všeobecnej pokladničnej správy do kapitol rezortu zdravotníctva a rezortu spravodlivosti. Rozpočet ako celok však poslanci nepodporili, pretože hlasovaniu nepredchádzala dohoda o predčasných parlamentných voľbách, informovala strana.

"Tento rozpočet je zlý, nedáva ľuďom žiadnu nádej do budúcnosti a politici premrhali šancu prijať ho spolu s termínom predčasných volieb ako základnou podmienkou na ukončenie politickej krízy na Slovensku," povedal líder strany Peter Pellegrini. Pripomenul, že rozpočet vládna koalícia presadila za cenu pádu celej vlády a s pomocou opozičnej strany SaS, ktorá ho pôvodne odmietala.

VIDEO: Hlas krátko pred hlasovaním o rozpočte tvrdí, že ho nepodporí

Hlas krátko pred hlasovaním o rozpočte tvrdí, že ho nepodporí (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Vláda si nedokázala splniť svoju základnú úlohu, ktorou je príprava a schválenie štátneho rozpočtu. Sme radi, že ľudia po roku a pol sľubovania dostanú od štátu aspoň nejakú pomoc, hoci budú pre prudké zdražovanie ďalej chudobnieť. Ak však vládne strany spoločne s SaS odmietnu možnosť predčasných volieb ako jediného demokratického riešenia tohto nedôstojného cirkusu, budú nás marazmus a chaos sprevádzať až do roku 2024," zdôraznil Pellegrini.

 

NIE JE ŽIADEN DÔVOD JASAŤ NAD ROZPOČTOM BEZNÁDEJE Nevidíme žiaden dôvod jasať nad schválením rozpočtu beznádeje z...

Posted by HLAS - sociálna demokracia on Thursday, December 22, 2022

Hlas dodal, že SaS ešte pred týždňom označovala Matovičov návrh rozpočtu za katastrofu či grécku cestu a odmietala o ňom čo i len rokovať. "Zrazu SaS z večera do rána neprekáža obrovský deficit rozpočtu, zrazu im neprekážajú miliardy pod priamou kontrolou ministra financií," povedal Pellegrini. SaS podľa neho rokuje o zostavení novej vlády v súčasnosti povereného premiéra Eduarda Hegera.

Viac o téme: RozpočetPredčasné voľbyHlas-SD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu