Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Na Slovensku sa trieštia demokratické sily, tvrdí Miroslav Kollár: Dochádza k ohrozeniu demokracie

(Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - V posledných rokoch sa na Slovensku trieštia demokratické sily, čím dochádza k ohrozeniu demokracie. Silnie extrémizmus, populizmus a spochybňovanie členstva Slovenska v NATO a Európskej únii. Na sneme strany Spolu to v príhovore uviedol jej predseda Miroslav Kollár.

"Zvýrazňuje to potrebu spolupráce a spájania s cieľom vytvorenia jasnej občiansko-demokratickej alternatívy pre stredopravého voliča," podotkol Kollár. Zároveň poukázal na to, že v posledných parlamentných voľbách ostalo takmer polmilióna hlasov občanov mimo Národnej rady SR. Považuje to za nezodpovedné a je presvedčený, že takáto chyba sa zopakovať nikdy nesmie.

Archívne video: Richard Sulík počas odvolávania: Igora Matoviča je mi úprimne ľúto, nejde mi o pomstu

Richard Sulík počas odvolávania: Igora Matoviča je mi úprimne ľúto, nejde mi o pomstu (Zdroj: Topky/Maarty)

"Vidíme, ako sa vyvíja svet. (...) O to viac sa musíme všetci demokrati zomknúť a začať sa správať rozumne a zodpovedne," poznamenal. Kollár apeloval, že ak Slovensko pustí k moci mafiu a extrémistov, tí sa postarajú o to, aby krajina prestala byť západnou demokraciou s perspektívou dobrého života.

Na sneme strany Spolu vystúpil s príhovorom aj premiér Eduard Heger (OĽANO). Slovensko potrebuje plán, aby sa mafia nevrátila, dosiahnuť sa to dá iba vtedy, keď sa prestanú strany "medzi sebou požierať". "Nemôžeme vyhrať tento zápas, ak ho budeme viesť medzi sebou," podotkol Heger s tým, že Slovensko potrebuje spoluprácu strán. 

Viac o téme: DemokraciaSlovenskoMiroslav Kollár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu