Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Prezidentku čaká návšteva pápeža Františka: Rozprávať sa budú aj o súčasných krízach

Zuzana Čaputová a pápež
Zuzana Čaputová a pápež (Zdroj: TASR / Michal Svítok)

BRATISLAVA - Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa bude s pápežom Františkom rozprávať okrem iného aj o súčasných krízach. Vyplýva to z jej vyjadrenia pred odletom na sobotňajšiu oficiálnu návštevu Vatikánu.

"Budem sa s ním rozprávať o všetkých aktuálnych veciach, ktoré sa dejú na Slovensku, ale aj vo svete. Čelíme mnohým krízam, spoločnosti sú rozdelené, ale to, čo potrebujeme, je súdržnosť," skonštatovala. 

Video Zuzana Čaputová pred stretnutúm s pápežom

Prezidentka Zuzana Čaputová pred stretnutím s pápežom Františkom (Zdroj: Facebook/Zuzana Čaputová)
Čaputová bude rokovať aj s vatikánskym sekretárom

Súčasťou oficiálnej delegácie prezidentky budú osobnosti z rôznych sfér spoločenského života. Na prijatí u pápeža sa zúčastnia František Mikloško, obeť nedávneho nenávistného útoku na LGBTI+ komunitu Radoslava Trokšiarová, vikár provinciála Saleziánov Peter Jacko, koordinátorka centra pomoci utečencom z Ukrajiny Camp Žilina Martina Ďurčová, lekárka-paliatologička z Národného onkologického ústavu Kristína Križanová a držiteľka ocenenia Učiteľka Slovenska 2021 Alexandra Hučeková.

Čaputová bude rokovať aj s vatikánskym sekretárom pre vzťahy so štátmi Paulom Gallagherom. Popoludní sa stretne s krajanmi pôsobiacimi v prostredí Svätej stolice v priestoroch Pápežského slovenského ústavu sv. Cyrila a Metoda. Ešte večer sa vráti späť na Slovensko.

Viac o téme: Návšteva PápežZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu