Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vybrali sme sa na tie isté miesta po dvoch rokoch: Takto vyzerali počas KORONAKRÍZY a takto vyzerajú dnes

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Topky/Maarty)

BRATISLAVA - Po dvoch sezónach plných obmedzení sa tento rok opäť vrátili tradičné vianočné trhy so všetkým, čo k nim patrí. Pri pohľade na obrázky z predminulého roka sa až veriť nechce, že námestia boli pred Vianocami smutné a zívali prázdnotou. Aktuálne sa hemžia množstvom ľudí, ktorí si naplno užívajú predvianočnú atmosféru.

video Takto to v týchto dňoch vyzerá pred bratislavskými obchodnými centrami

V Bratislave už začalo predvianočné šialenstvo, pred nákupnými centrami je rušno (Zdroj: Topky/Maarty)

S obmedzeniami pre koronavírusovú pandémiu sme žili dva roky. Kým vlani sa niekde trhy v obmedzenom režime za prísnych hygienických opatrení už konali, predvlani boli úplne zakázané. Vybrali sme sa na tie isté miesta v Bratislave a porovnali sme, ako vyzerali vtedy a ako vyzerajú dnes. Diametrálny rozdiel bije do očí. Kým pred dvomi rokmi stáli na vyľudnených námestiach osirelé vyzdobené stromčeky, dnes sú svedkami smeichu, vravy a neustáleho pohybu. 

Najväčší rozdiel je v tom, že sa konečne mohli rozložiť stánkari, ktorí zaplnili námestia a ponúkajú rôzne dobroty či vianočné drobnosti. Keďže hrozba covidu nepominula, niektorí návštevníci sa chránia rúškami. Ani to však na predvianočnej nálade neuberá. 

I keď rozdiel je vic než do očí bijúci, jedno je v Bratislave takmer navlas rovnaké. Ani pred dvomi rokmi a ani teraz nie je v nej Namiesto snehu v decembri padajú dažďové kvapky alebo fúka.

Predvianočná atmosféra v Bratislave v roku 2020 v v roku 2022 (Zdroj: Topky/Maarty)

 

Viac o téme: Vianočné trhyPandémiaKoronavírusCOVID-19
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu