Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Koalícia si nebude kupovať hlasy na schválenie rozpočtu, tvrdí Michal Šipoš

Michal Šipoš Zobraziť galériu (2)
Michal Šipoš (Zdroj: TASR/Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Každý jeden poslanec, ktorý vidí masívnu pomoc pre ľudí, musí zahlasovať za rozpočet na budúci rok. V diskusnej relácii televízie Joj Na hrane to uviedol predseda poslaneckého klubu OĽANO Michal Šipoš. Garantoval, že koalícia nebude kupovať žiadne hlasy na schválenie rozpočtu. Opozičný Smer-SD podľa poslanca Juraja Blanára určite zahlasuje za vyslovenie nedôvery vláde, ktoré bude v najbližšom čase v parlamente.

Šipoš verí, že vláda vydrží do riadnych volieb a predseda SaS Richard Sulík podaním návrhu na vyslovenie nedôvery urobil prvý krok k tomu, aby povalil tretiu protikorupčnú vládu.

"Zdá sa, že SaS sa spolieha na to, že ak padne vláda, vznikne úradnícka vláda pod kontrolou prezidentky (...) a bude tu nová 76, v ktorej sa bude opäť nachádzať SaS," poznamenal Blanár. Ak by celá SaS zahlasovala za odvolanie ministra vnútra Romana Mikulca (OĽANO), významným spôsobom by to narušilo koalíciu, myslí si Blanár. "Ak by to Sulík s opozičnou politikou myslel vážne, mohol byť Mikulec odvolaný," podotkol.

Reakcia strany OĽaNO potom, ako nebol Roman Mikulec odvolaný z funkcie ministra vnútra

Reakcia strany OĽaNO potom, ako nebol Roman Mikulec odvolaný z funkcie ministra vnútra (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Šipoš skonštatoval, že tlaky na ministra vnútra sú obrovské, lebo drží zločincov v strehu a necháva polícii rozviazané ruky. "Dnes si nie je nikto istý, ani koaličný poslanec, ani opozičný, ani oligarcha, ani žiaden bohatý človek, či nebude vyšetrovaný a či mu Národná kriminálna agentúra nezaklope na dvere," povedal v relácii.

Koalícia si nebude kupovať
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Topky - Vlado Anjel)

Blanár tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová je spoluzodpovedná za stav Slovenska, pretože koalíciu podporila vo všetkom zlom, čo spravila. Nemožno sa preto podľa neho čudovať, že rétorika niektorých politikov je namierená proti nej.

Viac o téme: VládaRozpočet štátnyJuraj BlanárMichal Šipoš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu