Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrád odchádza na vlastnú žiadosť z funkcie

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA – Hlavná architektka Bratislavy Ingrid Konrád odchádza po viac ako 11 rokoch zo svojej funkcie. Robí tak na vlastnú žiadosť. Na jej miesto nastúpi Juraj Šujan, ktorý pôsobí ako poradca primátora pre územné plánovanie a rozvoj mesta. Mestské zastupiteľstvo Konrád v utorok odvolalo z tohto postu k 14. decembru. Šujan do funkcie nastúpi 15. decembra.

Primátor Bratislavy Matúš Vallo jej poďakoval za prácu, ktorú pre hlavné mesto vykonávala počas uplynulých 11 rokov. "Ukázalo sa, že útvar hlavného architekta má svoj význam a zmysel," poznamenal Vallo. Pripomenul, že viedla mnohé diskusie a mala veľké úsilie zlepšovať fyzický rozmer Bratislavy. Šujana zároveň označil za známeho a rešpektovaného, čím by sa mala pozícia hlavného architekta posilniť.

Odchádzajúca hlavná architektka poďakovala všetkým, ktorí ju vypočuli i podporili. Poďakovala sa tiež za možnosť pracovať pre Bratislavu. Verí, že mesto bude naďalej hájiť záujmy občanov. Juraj Šujan pôsobil šesť rokov v pozícii predsedu Slovenskej komory architektov, od roku 2019 vykonáva funkciu poradcu primátora. Riešil napríklad problematiku územného plánu a rozvoja mesta. V jeho náplni práce je usmerňovanie sekcie územného plánovania magistrátu a Metropolitného inštitútu Bratislavy (MIB). Pomáha tiež aktualizovať územný plán Bratislavy či akcelerovať prípravu nového. Pôsobí tiež v správnych radách Slovenskej technickej univerzity a Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave.

Viac o téme: OdchodArchitektkaBratislavaIngrid Konrád
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu