Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

AKTUÁLNE Tibor Gašpar je na NAKA v Nitre: Vyšetrovanie kauzy Súmrak sa skončilo! Obvinení študujú spis

Tibor Gašpar
Tibor Gašpar (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

NITRA - V budove Národnej kriminálnej agentúry v Nitre sa aktuálne nachádza bývalý policajný prezident Tibor Gašpar so svojím právnym zástupcom. Gašpar prišiel študovať spis, keďže vyšetrovanie v kauze Súmrak sa skončilo a obvinení tak môžu doňho nahliadnuť.

Policajný exprezident Tibor Gašpar prišiel aj so svojím právnym zástupcom. V kauze Súmrak, v ktorej je obvinený, totiž uzavreli spis. Tým vyšetrovanie skončilo a obvinení doň môžu nahliadnuť. Informuje o tom portál tvnoviny.sk. 

V rámci akcie Súmrak vyšetrovateľ obvinil aj bývalého premiéra Roberta Fica a exministra vnútra Roberta Kaliňáka. Obvinení sú zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, z prečinu zneužívania právomoci verejného činiteľa a z opakovaného zločinu ohrozenia obchodného, bankového, poŠtovného, telekomunikačného a daňového tajomstva. V prípade obvinili aj nitrianskeho podnikateľa Norberta Bödöra.

archívne video

Robert Fico skritizoval vyšetrovateľa v kauze Súmrak: Obvinenia stále odmieta (Zdroj: Facebook/Robert Fico)

Tibor Gašpar tvrdí, že vyšetrovateľovo konanie je protiprávne a bude sa brániť. Bývalý policajný prezident, rovnako aj Robert Fico, opakovane tvrdia, že nerozumejú viacerým formuláciam v obvinení. Vyšetrovanie považuje za nezákonné a zaujaté. 

 

Viac o téme: VyšetrovanieObvinenie Tibor GašparSúmrakNAKA
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu