Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Primátor Rožňavy: Vyhlásil vojnu potkanom

Bojovník proti potkanom - primátor Vladislav Laciak. Zobraziť galériu (2)
Bojovník proti potkanom - primátor Vladislav Laciak. (Zdroj: Nový Čas)

ROŽŇAVA - Premnoženým potkanom v Rožňave vyhlásili vojnu! V 20-tisícovom meste pristúpili k celoplošnej deratizácii po viac ako desiatich rokoch. Podľa odborníkov totiž na každého obyvateľa pripadá až jeden hlodavec, ktorý môže šíriť viacero ochorení. „Potkany sú také premnožené, že musíme konať rázne,“ vyhlásil primátor mesta Vladislav Laciak.

„Po jarnom upratovaní sme pristúpili k deratizácii verejných priestranstiev a budov vo vlastníctve mesta,“ uviedol primátor, ktorý nepríjemného hlodavca objavil aj na prvom poschodí paneláka, kde býva. Za deratizáciu mesto zaplatí asi 100-tisíc Sk (3 100 €). Otázka je, do akej miery na túto výzvu zareagujú súkromníci a firmy.

Potkany sa premnožili najmä v okolí tejto bytovky.
Primátor Rožňavy: Vyhlásil vojnu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Nový Čas)


„Prevencia vyjde lacnejšie ako celoplošná represia po masívnom premnožení hlodavcov. Podobná sa v meste nerobila už najmenej dvanásť rokov,“ vraví Oskar Lörinc, ktorého fi rma už v meste s deratizáciou začala. Najrizikovejšími lokalitami sú štvrte Rožňava-Baňa, Vargovo Pole a časť smerom na obec Čučma, kde obyvatelia často hádžu odpad mimo kontajnerov. „Potkany sme však objavili aj pri rozvodoch jednej zo škôl! Nástrahy namoreného zrna teraz dávame do viacerých dier v suterénoch a pri kanáloch. Tento prípravok pre domáce zvieratá nie je nebezpečný. Navyše má aj nepríjemnú horkú príchuť,“ dodal Lörinc.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu