Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Marcinková otvorene: TOTO bolo najväčšie utrpenie v mojom živote! Spomienky na ubolené telo a deň po

Vladimíra Marcinková. Zobraziť galériu (2)
Vladimíra Marcinková. (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pôrod je v živote ženy mimoriadna udalosť, počas ktorej sa stane mamou a na svet prinesie nový ľudský život. Pre niektoré to je mimoriadne traumatická a bolestivá záležitosť, iné na ňu spomínajú s láskou. Ako si na svoj pôrod spomína politička a čoskoro dvojnásobná matka Vladimíra Marcinková?

Marcinková sa stala mamou ešte koncom septembra 2020, kedy porodila svoju prvú dcéru Linu. Spolu s manželom Tomášom Marcinkom sa teraz tešia na druhé bábätko. Práve Marcinková je politička, ktorá sa snaží ženám a matkám uľahčiť situáciu. Napríklad, podarilo sa jej zaviesť istotu sprevádzajúcej osoby pri pôrode, ktorá začne platiť o dva roky. 

Archívne VIDEO Lucia Ďuriš Nicholsonová a Vladimíra Marcinková rozbiehajú vlastné podcasty

Lucia Ďuriš Nicholsonová a Vladimíra Marcinková rozbiehajú vlastné podcasty (Zdroj: Facebook/Lucia Ď. Nicholsonová)

Poslankyňa parlamentu za klub SaS sa pritom neštíti hovoriť o tom, aký bol pôrod pre ňu ako skúsenosť. Už dávnejšie na svojom profile na sociálnej sieti priblížila, že jej trvalo niekoľko týždňov, kým pôrod ako taký spracovala a mohla o ňom verejne hovoriť. Vysvetlila, že aj keď chcela čo najprirodzenejší pôrod bez zbytočných zásahov, museli jej pôrod vyvolať. To ale spôsobilo, že bolesti a kontrakcie boli tak silné, že prosila lekárov a pôrodné asistentky o epidurálnu analgéziu. "A to aj keď som predtým doktorom prízvukovala, že rodiť chcem bez,“ opísala poslankyňa.

"Pôrod bolí, aj to po ňom bolí, aj kojenie, sedenie, chodenie bolí, ale na tú bolesť človek dostane najväčšie anestetikum aké existuje – pohľad na svoje dieťa. Byť mamou je veľká vec,“ dodala vzápätí.

Teraz však priblížila ďalšie spomienky na pôrod. Na stránke Ženské kruhy totiž padla otázka, čo bolo počas pôrodu pre ženy iné, ako si pôvodne predstavovali. Do diskusie sa zapojila aj Marcinková. Priznala, že pôrod ju bolel oveľa viac, ako si predstavovala. Avšak, najviac ju prekvapil "deň po". "Keď som nevedela stáť na nohách, prvé močenie atď, bolesti dole, ako na seba položiť dieťa, keď ani sedieť, ani ležať, ani stáť," priznala politička. Na záver uviedla, že pre ňu ako ženu a matku bola najväčšie utrpenie, keď sa s uboleným telom chcela starať o svoje dieťa a dať mu všetku starostlivosť, ktorú potrebuje.

Marcinková otvorene: TOTO bolo
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: FB / Ženské kruhy)

Viac o téme: PôrodLinaVladimíra MarcinkováSpomienky na pôrod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu