Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Zuzana Čaputová odsúdila útok LGBTI pár v Nitre: Islandský prezident si uctil obete streľby na Zámockej

Zuzana Čaputová prijala prezidenta Islandu Gudniho Thorlaciusa Jóhannessona
Zuzana Čaputová prijala prezidenta Islandu Gudniho Thorlaciusa Jóhannessona (Zdroj: TASR/Martin Baumann)

BRATISLAVA - Nenávistné útoky nesmieme tolerovať ani v ich počiatočnej verbálnej podobe, aby sme predchádzali útokom, aký sa stal aj v Nitre. Na sociálnej sieti to uviedla prezidentka SR Zuzana Čaputová v reakcii na útok na LGBTI+ pár.

Hlavu štátu mrzí, že vo štvrtok, keď si prezident Islandu Gudni Thorlacius Jóhannesson uctil obete teroristického útoku na Zámockej ulici v Bratislave, sa dozvedeli o ďalšom útoku na pár v Nitre. "Island je pre nás inšpiráciou aj v otázke rovnosti a rovnoprávnosti. Už od roku 1996 majú schválené registrované partnerstvá osôb rovnakého pohlavia, ktoré schválili ako štvrtá krajina na svete," uviedla Čaputová.

 

Veľmi ma mrzí, že v čase, keď si prezident Islandu Guðni Jóhannesson uctil obete teroristického útoku na Zámockej, sme...

Posted by Zuzana Čaputová on Thursday, October 27, 2022

Poukázala na to, že sa prezidenta pýtala, aké majú skúsenosti s takouto právnou úpravou. "Uistil ma, že to nijakým spôsobom neohrozuje tradičnú rodinu a nemá žiaden praktický dosah na majoritu," povedala. Ako priblížila, s islandským prezidentom sa zhodujú, že rovnoprávnosť a ochrana menšín je v záujme celej demokratickej väčšiny.

Polícia vyšetruje útok na chlapca, ktorý na lavičke v Nitre pobozkal druhého muža. Po útoku skončil napadnutý chlapec v nemocnici, kde podstúpil operáciu. Trestné oznámenie prijala polícia 23. októbra.

Viac o téme: NitraLGBTIZuzana ČaputováZámocká
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu