Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Voľby 2022: Volebnej agende sa bude venovať 20 sudcov Najvyššieho správneho súdu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Žalobám podaným v spojených samosprávnych voľbách sa bude venovať 20 sudcov Najvyššieho správneho súdu (NSS) SR, ktorí sú rozdelení do štyroch senátov. Prípady im budú pridelené metódou náhodného výberu. Informoval o tom hovorca súdu Michal Hajtol.

"Najvyšší správny súd SR je pripravený na agendu, ktorá sa týka rozhodovania vo veciach ústavnosti a zákonnosti volieb do orgánov územnej samosprávy," zdôraznil hovorca. Priblížil, že o správnych žalobách vo volebných veciach rozhodujú päťčlenné senáty zostavené zo sudcov NSS SR. "Predseda súdu rozvrhom práce zriadil štyri päťčlenné senáty, ktorým budú metódou náhodného výberu rozdelené všetky prípady volebného súdnictva z nadchádzajúcich komunálnych volieb," podotkol Hajtol s tým, že súčasťou volebných senátov bude 20 sudcov NSS SR.

Voľby sa budú konať 29. októbra

Spojené samosprávne voľby sa budú konať v sobotu 29. októbra. Volič môže hlasovať len v mieste svojho trvalého bydliska. V jeden deň si bude vyberať starostov, respektíve primátorov, poslancov zastupiteľstiev, ako aj predsedov krajov a poslancov krajských zastupiteľstiev. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 do 20.00 h.

Viac o téme: KomunálneVÚCNSSNajvyšší správny súdVoľby 2022
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu