Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Obľúbený WhatsApp mal megavýpadok na celom svete, nedali sa posielať správy

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: TASR/AP Photo/Martin Meissner)

BRATISLAVA - Komunikačná platforma WhatsApp, ktorá patrí americkému koncernu Meta, mala globálny výpadok. Táto chyba ovplyvnila ľudí po celom svete. Správu síce bolo možné napísať, ale neodoslala sa. Jednoducho sa zasekla a nebola doručená.

aktualizované 11:25

Americká spoločnosť Meta, ktorá vlastní sociálne siete Facebook a Instagram, potvrdila, že zaznamenala globálny výpadok populárnej aplikácie WhatsApp: služba bola nedostupná v Ázii, Juhoafrickej republike, Británii či ďalších európskych štátoch. Meta dodala, že pracuje na tom, aby bolo fungovanie WhatsAppu čo najskôr obnovené. Informujú o tom agentúry AFP a Reuters.

"Vieme o tom, že niektorí ľudia majú momentálne problém posielať správy a pracujeme na obnovení WhatsAppu pre každého čo najrýchlejšie, ako je to možné," povedal pre AFP hovorca firmy Meta.

Výpadky komunikačnej aplikácie WhatsApp nahlásil v utorok ráno monitorovací server Downdetector a objavili sa tiež početné sťažnosti používateľov na sociálnych sieťach, ktorí napísali, že sa nemohli prihlásiť do aplikácie alebo nevedeli odosielať správy či videá.

Reuters píše, že aplikácia  WhatsApp sa stala kľúčovým komunikačným prostriedkom pre mnohých ľudí aj firmy. Keď mal WhatsApp vlani v októbri niekoľko hodinový výpadok, zasiahlo to obchodovanie s aktívami od kryptomien až po ropu, predtým, než obchodníci prešli na alternatívne platformy, akou je napríklad Telegram.

aktualizované 10:55 

Užívatelia WhatsAppu hlásia, že aplikácia začala opäť fungovať. Správy je opäť možné posielať aj dostávať.

Obľúbený WhatsApp mal megavýpadok
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: downdetector.sk)

Downdetector uviedol, že okolo 09.50 h SELČ nahlásilo problémy viac ako 68.000 ľudí v Spojenom kráľovstve, 19.000 osôb v Singapure a 15.000 ľudí v Juhoafrickej republike. Hlásili, že majú problémy s posielaním a prijímaním správ. 

Viac o téme: VýpadokWhatsAppMeta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu