Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Boj o kreslo župana v Banskobystrickom kraji: Polóny dýcha na krk Lunterovi, bude to vyrovnaný súboj!

Na snímke uprostred podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter a poslanci zastupiteľstva BBSK za Hlas-SD Zobraziť galériu (2)
Na snímke uprostred podpredseda Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) a kandidát na župana BBSK Ondrej Lunter a poslanci zastupiteľstva BBSK za Hlas-SD (Zdroj: TASR - Ján Krošlák)

BANSKÁ BYSTRICA - Voľby sa blížia a v Banskobystrickom kraji o kreslo župana zabojujú hneď niekoľkí kandidáti. Z reprezentatívneho prieskumu agentúry SANEP vyplýva, že najväčšiu šancu zvíťaziť má Ondrej Lunter.

Podľa prieskumu agentúry SANEP sa na prvom mieste preferencií umiestnil Ondrej Lunter, ktorému by dalo hlas skoro 30 percent obyvateľov Banskobystrického kraja. Podporujú ho strany SaS, KDH, PS, Spolu, OKS a Aliancia. Ak by sa voľby konali v čase zberu údajov, hneď za Lunterom by sa umiestnil Adrian Polóny, ktorý v prieskume získal 24,6 percenta. Na treťom mieste v prieskume sa umiestnil Marek Kotleba a za ním nasleduje Rudolf Huliak.  

Boj o kreslo župana
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SANEP)

Na chvoste prieskumu sa ocitol Michal Albert, ktorý získal podporu Komunistickej strany Slovenska a v čase prieskumu by ho volilo 2,5 percenta voličov. 

Viac o téme: VoľbyBanskobystrický krajOndrej Lunter
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu