Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Poslanci ukončili 72. schôdzu: Hlasovania preložili na ďalšie rokovanie

Poslanci Národnej rady SR ukončili 72. schôdzu
Poslanci Národnej rady SR ukončili 72. schôdzu (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady (NR) SR ukončili 72. schôdzu, ktorá sa začala ešte v polovici septembra.

V jej závere prerokovali ešte niekoľko návrhov, hlasovať o nich majú na najbližšej riadnej schôdzi. Tá sa má začať ešte v stredu podvečer o 17.00 h. Informoval o tom podpredseda snemovne Juraj Blanár (Smer-SD). Podpredseda parlamentu zároveň avizoval rokovanie poslaneckého grémia. Zvolal ho šéf NR SR Boris Kollár (Sme rodina). Venovať by sa malo ďalšiemu priebehu rokovania.

Poslanci začali 75. schôdzu

Poslanci Národnej rady (NR) SR si v úvode 75. schôdze parlamentu minútou ticha pripomenuli zosnulého slovenského basketbalistu Stanislava Kropiláka. Zomrel minulý týždeň vo veku 67 rokov. Na programe schôdze majú poslanci okolo 120 bodov. Rozhodnúť by mali tiež o niekoľkých prerokovaných bodoch, ktoré na rokovanie presunuli z predchádzajúcej 72. schôdze.

Plénum by si malo voliť aj chýbajúceho podpredsedu parlamentu. Nezaradený poslanec Tomáš Taraba v úvode rokovania informoval, že o pozíciu sa nebude uchádzať. Kandidátom ostal Peter Pčolinský (Sme rodina). Predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina) zároveň informoval, že počas rokovacích dní sa bude hlasovať vždy o 11.00 a o 17.00 h. Výnimkou bude piatok (21. 10.), utorok a streda (25. a 26. 10.), keď sa nebude hlasovať.

Viac o téme: PoslanciSchôdzaUkončenieRokovanie NR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu