Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Muž schytal hejt pre podobu s Dědečkom: Jeho fotka kolovala internetom! Kauzu rieši polícia aj benzínka

Hoax Zobraziť galériu (3)
Hoax (Zdroj: Facebook)

BRATISLAVA – Náhodnému motoristovi sa stalo osudným, že sa podobá na vodiča auta, ktoré na Zochovej zabilo piatich mladých ľudí. Začiatkom týždňa internet zaplavila údajná fotka "Dědečka“, ako tankuje na čerpacej stanici v Pezinku – okrem samotného šoféra je na záberoch jasne vidieť aj vozidlo a evidenčné číslo. Ukázalo sa, že išlo o omyl, ten už ale riešia aj polícia.

Zábery muža tankujúceho a následne platiaceho na čerpacej stanici mali vzniknúť počas nedele, teda týždeň potom, ako Dušan Dědeček spôsobil pod vplyvom alkoholu ťažkú nehodu, pri ktorej zomreli piati mladí študenti. Na záberoch zhotovených bezpečnostnou kamerou benzínky je vidieť muža vonku pri vozidle a tiež vo vnútorných priestoroch pri platení. 

Video: Dušan Dedeček do väzby nepôjde: Zo súdu doslova ušiel!

Dušan Dedeček do väzby nepôjde: Zo súdu doslova ušiel! (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Netrvalo dlho a fotky začali kolovať na sociálnych sieťach aj s textom: „5 násobný ožratý vrah dnes na pumpe v Pezinku, kľudne si jazdí ďalej........čo je za tým ?????.“ Len málo ľudí vyjadrilo pochybnosti nad tým, či ide skutočne o Dědečka. Ako sa však ukázalo, šofér z Pezinku a bývalý funkcionár deaflympijského výboru sú dve odlišné osoby, hoci na prvý pohľad sa fyzicky skutočne podobajú. 

Na omyl upozornil samotný muž z fotiek. Keďže je na nich zachytené aj jeho auto s evidenčným číslom, avizoval, že podá trestné oznámenie.

Prípadom sa už zaoberajú aj orgány činné v trestnom konaní. „Môžeme potvrdiť, že vami uvedeným prípadom sa zaoberajú policajti Okresného riaditeľstva PZ v Pezinku,“ potvrdil hovorca bratislavskej krajskej polície Michal Szeiff.

Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý na zastávke Zochova zabil 5 ľudí, uteká zo súdu pred novinármi.
Zobraziť galériu (3)
Obvinený Dušan Dědeček, ktorý opitý na zastávke Zochova zabil 5 ľudí, uteká zo súdu pred novinármi.  (Zdroj: TASR)

Na únik záberov reaguje aj samotná čerpacia stanica, kde bola fotka zhotovená. Tá hovorí o zlyhaní ľudského faktora. „Keďže aktuálne prebieha aj externé vyšetrovanie, môžeme iba potvrdiť, že išlo o zlyhanie ľudského faktora“ uviedla hovorca Slovnaftu Anton Molnár.

Podľa jeho slov bola daná snímka urobená mobilom z monitoru, takže nešlo o únik priamo z kamerového systému. „Tento systém je uzavretý, pričom v rámci interných predpisov sú všetci zainteresovaní poučení a vyškolení, ako ku systému pristupovať,“ vysvetlil. Polícii v tomto prípade poskytli maximálnu súčinnosť. „Aktuálne sme opätovne všetkých, čo pristupujú k systému, vyškolili nad rámec a upozornili na možné dôsledky nerešpektovania pravidiel,“ dodal.

Polícia už vž včera uviedla, že je vhodné sa zamyslieť aj nad tým, či je normálne, keď zamestnanec čerpacej stanice zneužil kamerový systém a vystavil istej forme šikany cudzieho muža, lebo sa podľa neho podobal na opitého vodiča zo Zochovej.

Viac o téme: Čerpacia stanicaZámenaPolícia SlovnaftDušan Dědeček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu